Mental health. Young woman with closed eyes thoughts emotions experiences. White round face icons with different emotions. Light blue background. Vector illustration Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit zegt jouw sterrenbeeld over hoe je omgaat met stress

Maak jij je druk om de kleinste dingen, of ervaar je stress juist als een fijn duwtje in de rug? Sommige sterrenbeelden kunnen goed omgaan met spanning en het na afloop snel loslaten. Anderen willen stressvolle situaties liever vermijden en trekken zich terug. Astroloog Lucia Corsiero vertelt wat de omgang is met stress van de twaalf sterrenbeelden.

Ram (21 maart t/m 20 april)

Lucia vertelt dat stress bij een Ram zorgt voor betere prestaties, mits zij kan bewegen. “Als een Ram gestrest is, wil zij de stress graag fysiek uiten. Actief bezig zijn is voor een Ram de beste manier van stress vermindering. Door heen en weer te lopen, een training te volgen, of een sport te beoefenen, raakt een Ram de stress kwijt.” Ze vertelt dat een Ram hierdoor positieve energie krijgt en nieuwe uitdagingen aankan.

Stier (21 april t/m 21 mei)

“Het opgejaagde gevoel van stress heeft een grote impact op een Stier. Wat een Stier doet als zij stress ervaart, is de stress wegeten, ofwel troosteten. Bij stressvolle situaties verliest een Stier soms de controle en voelt zij zich beter door te eten”, vertelt Lucia. Ze legt uit dat een actieve manier van ontspannen en muziek luisteren veel beter zou zijn voor een Stier.

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Lucia zegt dat Tweelingen vaak zullen proberen om met hun verstand grip te krijgen op de situatie. Ze willen zich informeren en kennis vergaren, om zo de stress te verminderen. “Hoewel ze bijna obsessief zoeken naar elk detail, is het belangrijk om bij haar gevoel te blijven. Dat is voor Tweelingen lastig, omdat ze mentaal worden uitgedaagd. Als Tweelingen piekeren, helpt mediteren goed om de gedachten en gevoelens een plekje te geven en tot rust te komen”, vertelt Lucia.

Kreeft (22 juni t/m 23 juli)

Lucia vertelt dat een Kreeft slecht tegen stress kan en onrustige situaties het liefst ontwijkt. “De gevoeligheid van een Kreeft zorgt ervoor dat ze zich sneller terugtrekt. Bij een Kreeft komt het vaak voor dat ze stress wegstopt en net doen alsof het niet bestaat. Een Kreeft zal sneller nagels bijten, of friemelen aan een kledingstuk. Brieven van onbetaalde rekeningen zullen zij sneller in een laatje stoppen en hopen dat het probleem zichzelf oplost.” Lucia legt uit dat na het moment dat een Kreeft zich even heeft teruggetrokken, het belangrijk is om rustig de draad weer op te pakken en stap voor stap te werk te gaan.

Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

“Als een Leeuw stress ervaart, kan dit voor twee situaties zorgen. Soms probeert een Leeuw te laten zien dat zij de stress goed aankan en alles onder controle heeft. Het kan ook zijn dat een Leeuw erkent dat zij veel stress heeft gehad en vindt dat zij vrije tijd verdient.” Lucia vertelt dat een Leeuw af en toe een uitlaatklep nodig heeft. Door aan iets anders te denken, te dansen, of uit te gaan met vrienden raakt zij alle stress kwijt.

Maagd (24 augustus t/m 23 september)

“Een Maagd is perfectionistisch en kan snel nerveus worden”, vertelt Lucia. “Door de stress kan een Maagd kritisch worden op anderen. Hoe meer stress, hoe meer een Maagd wil ordenen. Een Maagd maakt graag lijstjes om alles te structureren. Het vlekkeloos ordenen van informatie kan helpen bij stress vermindering, maar kan ook juist zorgen voor nóg meer stress.” Ze vertelt dat mediteren en schrijven kan helpen om te ontspannen.

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Een Weegschaal probeert stress meestal te vermijden. Ze worden stiller en trekken zich sneller terug. Lucia vertelt: “Normaal vindt een Weegschaal het fijn om samen met haar partner gesprekken te voeren en dingen te ondernemen. Als een Weegschaal stress ervaart, zal zij dit juist niet doen. Een Weegschaal wil anderen niet lastig vallen met gedachten en gepieker. Vaak helpt het om even afstand te nemen en muziek te luisteren.”

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

“Als de druk hoog oploopt, kan een Schorpioen gaan afreageren op anderen. In de chaos wordt een Schorpioen kritisch en zal zij sneller tegen een ander zeggen dat diegene moet opschieten”, legt Lucia uit. “Een Schorpioen is gevoelig en voelt zich verbonden met andere mensen en de omgeving. Tot rust komen en reflecteren helpt een Schorpioen grip te krijgen op de situatie”, vertelt ze.

Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Onder druk werken zorgt voor veel stress bij een Boogschutter. Lucia vertelt dat een Boogschutter behoefte heeft aan ruimte en beweging. “In een stressvolle situatie stilzitten achter een bureau vindt een Boogschutter lastig. Pas als de omgeving beweegt, zal de Boogschutter rustig worden. Erop uitgaan of in de natuur zijn, geeft een Boogschutter nieuwe energie”, stelt Lucia.

Steenbok (22 december t/m 20 januari)

Een Steenbok is één van de meest stressbestendige types. Lucia vertelt: “Als een Steenbok spanning ervaart, werkt zij nog harder om te laten zien dat zij de stress en verantwoordelijkheid aankan.” Ze zegt dat volbrachte taken veel voldoening geven voor een Steenbok. “Tot op een bepaald niveau werkt een Steenbok snel en effectief. Als zij die grens overschrijdt, kan het zorgen voor burn-out klachten. Waar een Steenbok ook voor moet oppassen, is dat zij niet bevriest door langdurig dezelfde houding aan te nemen.”

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Lucia vertelt dat een Waterman stressbestendig is en enorm kan floreren in stressvolle situaties. “Zolang de situatie niet te saai is, kan Waterman goed omgaan met druk. Vrijheid en uitdaging in het leven is belangrijk voor een Waterman. Het kan voorkomen dat een Waterman zich verveelt en irrelevante taken verzint om bezig te blijven.” Lucia zegt dat een Waterman op tijd zal aangeven dat het genoeg is en rust neemt wanneer dat nodig is.

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Vissen kunnen slecht omgaan met stress. Lucia vertelt dat Vissen gevoelig zijn en regelmatig het probleem hebben dat ze zich té veel aantrekken van alles en iedereen. “Het stressniveau bij vissen is al snel hoog. Ze vluchten, zoeken afleiding en willen even niet denken aan de oorzaken en gevolgen van de stress. Dit doen ze soms door alcohol te drinken of veel te snoepen. Vissen durven wel hulp te vragen, maar vinden het toepassen van de tips en oplossingen lastig. Het helpt om erover te praten en op een actieve manier te ontspannen.”

Over astroloog Lucia Corsiero

De Nederlandse astroloog Lucia Corsiero (53) ontdekte 33 jaar geleden hoeveel wijsheid er verborgen zit in de sterrenhemel en de planeten. Ze volgde een opleiding astrologie aan het Parapsychologisch Instituut van de Universiteit Utrecht. Inmiddels heeft Lucia talloze mensen geholpen om grote én kleine levensvragen te begrijpen. Dagelijks schrijft ze voor Margriet de Maanhoroscoop. Voor Margriet onderzoekt astroloog Lucia Corsiero de positie van de Maan op elke dag van de week. Zij ontcijfert een boodschap die de Maan voor ons heeft. Die boodschap is ongeveer 12 uur geldig vanaf het aangegeven tijdstip.

Anne-Lotte HermansGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden