null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dít zegt jouw slaaphouding over je persoonlijkheid

Op geen enkel moment voert ons onderbewuste meer de boventoon dan wanneer we slapen. Op dat moment ben je volledig jezelf. We kunnen dan ook veel afleiden uit ons slaapgedrag, zoals de houding waarin we graag slapen, bijvoorbeeld.

Welke slaaphouding vind jij het fijnst? Dít zegt het over je persoonlijkheid.

De boomstam

Slaap jij graag op je zij, met je benen recht naar beneden en je armen naast je zij? Dan betekent dat dat je positief bent ingesteld, relaxt bent en altijd het beste in anderen ziet. Je bent erg sociaal, maar je relaxte houding kan ook betekenen dat je geen eigen mening hebt en makkelijk te manipuleren bent.

De soldaat

Slaap je op je rug met je armen recht naar beneden, dan lijk je net op een soldaat die klaarstaat. Deze slaaphouding betekent dat je waarschijnlijk een sterke persoonlijkheid hebt, maar dat je die wel stilhoudt. Je bent gereserveerd en serieus en je verlangt soms iets te veel van jezelf.

De zeester

Iemand die als een zeester slaapt, ligt vaak op zijn rug met armen en benen gespreid. Het kan ook dat je je armen boven je houdt en onder je kussen stopt. Deze open slaappositie geeft aan dat je een goede luisteraar bent, die altijd voor vrienden en familie klaarstaat. Anderen zouden je omschrijven als zelfverzekerd en gezellig. Je staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling.

De baby

Ook wel bekend als de ‘foetushouding’. Mensen die in deze houding slapen, liggen opgekruld op hun zij, met een of twee van hun benen opgetrokken. Het is de meest populaire manier om te slapen: 41 procent van de mensen slaapt zo. Deze slaaphouding zegt over je persoonlijkheid dat je je aan de buitenkant sterk opstelt, maar vanbinnen gevoeliger bent dan je laat zien. Je maakt je snel druk over dingen en kijkt bij nieuwe mensen eerst de kat uit de boom. Wanneer je je eenmaal openstelt, ben je een liefhebbende persoon.

De duiker

In deze positie lig je op je buik, met je hoofd naar één kant gedraaid. Je armen liggen naast je hoofd of onder je kussen. Als je zo graag slaapt, dan kan dat betekenen dat je een open en zelfverzekerde persoon bent, die soms wat bot of ongevoelig kan overkomen.

Meer lezen:

Dit zegt jullie slaaphouding over je relatie

Bron | Womanandhome.com

Beeld | iStock

Quirine BrouwerGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden