null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit zegt jouw manier van sms’en/appen over je

Sms'en en appen: we doen het allemaal wel tegenwoordig. Bijna gedachteloos, ook. Maar wist je dat de manier waarop jij sms't of appt veel over je kan zeggen?

Welk type sms'er/apper ben jij?

Appen met...

De snelle

Reageer jij altijd zo snel mogelijk op iemands berichtje? Dan please jij graag anderen. Jij plaatst anderen vaak voor jezelf. Je bent zorgzaam, empathisch en loyaal. Mensen kunnen op jou bouwen, maar daarbij loop jij soms aan jezelf voorbij. Dat je snel reageert kan er ook op wijzen dat jij je leven goed op orde hebt en de ruimte hebt om snel op iemand te reageren.

De wispelturige

De ene keer reageer jij in no time, de andere keer laat jouw appje uren of dagen op zich wachten. Je weet nooit wanneer je een reactie van jou krijgt. Je vindt het moeilijk om nee te zeggen. En dus stel je je reactie liever uit dan dat je het gewoon snel zegt, zoals de snelle reageerder. Het geeft wel aan dat je empatisch bent: je wilt een ander geen rotgevoel bezorgen. Ook kan het zijn dat je een overpeinzer bent.

De late

Reageer jij gewoon altijd laat? Misschien heb je het nu eenmaal veel te druk voor direct reageren op appjes in je leven. Maar het kan ook zijn dat dit gewoon in je persoonlijkheid zit. Mañana, mañana: jij kent geen stress en doet lekker wat je wilt wanneer je wilt. Maar het kan ook op een bepaald perfectionisme duiden: jij wilt dat het berichtje dat je terugstuurt perfect is, en dat kan wat tijd kosten.

De niet-reageerder

Welke dag, welk tijdstip of welk seizoen het ook is: deze apper/sms'er reageert regelmatig gewoon helemaal niet. Voordat je deze persoon afschrijft als lui of een naar mens: misschien doorstaat diegene momenteel een heel moeilijke periode, waardoor appen eigenlijk al te veel is. Hij of zij kan het gewoon even niet opbrengen om te reageren. Het kan ook dat deze persoon simpelweg niks met al die technologie heeft of zich liever focust op het échte leven. Misschien kun je de 'niet-reageerder' beter bellen of in real life bezoeken.

De narcistische

Je stuurt een rits aan appjes naar iemand. Je vertelt over je drukke werkweek, wat je de afgelopen tijd hebt meegemaakt en vraagt hoe het met de ander is. Daar krijg je een reactie op... maar vervolgens app jij niet meer terug. En dit doe je vaker. Herkenbaar? In het meest extreme geval, ben jij misschien wat narcistisch. Je zit erg in je eigen wereldje. Maar aan de andere kant kan het ook wijzen op onzekerheid. In een vlaag van enthousiasme hebt je dat berichtje gestuurd, maar de volgende dag voel je je misschien niet lekker bij het gesprek of om vrolijk terug te doen, bijvoorbeeld. Maar let op: je kunt als narcistische apper erg verkeerde signalen afgeven. De ander kan het gevoel krijgen dat hij of zij jou eigenlijk niks boeit. Probeer daarom toch te reageren, al is het maar kort.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Daily Mail

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden