null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dít zegt je sterrenbeeld over jouw manier van schoonmaken

Ben jij een echte poetskoningin of meer een sloddervos die alleen schoonmaakt als er gasten komen? Misschien heeft het te maken met je geboortedatum: ook je sterrenbeeld blijkt namelijk wat te zeggen over je skills als het op schoonmaken aankomt.

Dat je als Leeuw bijvoorbeeld al even niet gedweild hebt, is helemaal niet je eigen schuld.

Ram

Slapen in een rommelige kamer? Niets voor de Ram, maar stiekem houd je met dit sterrenbeeld eigenlijk een niet echt van schoonmaken. Een schoonmaker inhuren is ook niets voor de Ram: dan heb je het idee dat hij of zij het toch net op een ‘verkeerde manier’ zal doen. Opruimen voor de Ram bestaat dan ook vooral uit het onder het bed schuiven van spullen, en schoonmaken komt wel als je de stoffige omgeving zat bent. Toch maar die schoonmaker inhuren als de portemonnee dat ook toelaat, Ram?

Stier

Als Stier ben je lekker praktisch. Dit sterrenbeeld weet dat als je het bijhoudt, schoonmaken helemaal niet zo veel tijd in beslag hoeft te nemen. Je maakt er elke dag een beetje tijd voor, waardoor alles goed georganiseerd en op tijd klaar is. Een voorbeeld voor veel andere sterrenbeelden, kunnen we wel stellen.

Tweelingen

Als Tweelingen kun je nog weleens een beetje besluiteloos zijn, maar dit sterrenbeeld is dat niet als het gaat om schoonmaken. Je bent een echte schoonmaakexpert en kan snel je héle woning netjes maken en houden. Schoonmaken voelt voor jou bijna als tijd voor jezelf, waarin je lekker kunt ontspannen.

Lees ook:

Weekhoroscoop: ‘Er zitten veranderingen in de lucht, Leeuw’

Kreeft

Net als de Stier, houden ook mensen met het sterrenbeeld Kreeft wel van schoonmaken. Je vindt het fijn dat alles een plek heeft; als echte huismus zie je alles graag netjes. Waar je soms wel wat moeite mee hebt, is afscheid nemen van dingen die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Je bent nogal sentimenteel, maar die bioscoopkaartjes van acht jaar geleden hoef je eigenlijk écht niet meer te bewaren.

Leeuw

Je hebt veel ambitie en bent enorm ijverig, maar níet op het gebied van schoonmaken. Daarvoor ben je veel te druk met mensen helpen, je carrière opbouwen en de beste worden in je hobby’s. Schoonmaken doen mensen met dit sterrenbeeld wel wanneer het écht nodig is.

Maagd

Voor de Maagd kan het twee kanten opgaan: je bent óf een rommelkont, omdat je zo creatief bent dat alles je inspiratie geeft. Óf je perfectionisme zorgt er juist voor dat alles helemaal spic en span is als je bij jou over de vloer komt. De behoefte om alles helemaal goed te doen kan je soms een beetje overweldigen, dus een schoonmaakplan kan een uitkomst zijn.

Weegschaal

Laten we het erop houden dat jouw talenten ergens anders liggen dan bij schoonmaken, Weegschaal. Jij laat het poetsen liever aan iemand anders over, als het even kan. Anders zul je het toch echt zelf moeten doen, met grote tegenzin waarschijnlijk.

Schorpioen

Of iets opgeruimd of schoon is, bepaal je als Schorpioen wel zelf. Je houdt ervan om de touwtjes in handen te houden, dus laat vooral niemand anders jouw spullen schoonmaken of organiseren. Dat zorgt er wel voor dat het soms een beetje rommelig kan zijn, maar met jouw efficiëntie is dat gelukkig snel weer opgelost.

Lees ook:

Last van een slecht humeur als je honger hebt? Misschien ligt het wel aan je sterrenbeeld

Boogschutter

Schoonmaken? Daar ben jij als Boogschutter véél te druk voor, toch? Poetsen is iets wat je doet als de televisie wat vaag wordt door het laagje stof. En de was blijft liggen tot je de laatste schone onderbroek gebruikt hebt. Het is geen onwil, maar mensen met dit sterrenbeeld hebben gewoon zo veel andere dingen aan hun hoofd dat ze niet denken aan schoonmaken.

Steenbok

De Steenbok is van alle sterrenbeelden het meest georganiseerd als het komt tot schoonmaken. Waarschijnlijk heb je een checklijst op de koelkast waarop je bijhoudt wat al gepoetst is, en zijn alle taken voor je kinderen, partner of huisgenoten vastgelegd op een schoonmaakplanner. Jij weet precies wat je nodig hebt om het huis helemaal schoon en glimmend te krijgen, en werkt daar dan ook hard voor.

Waterman

Waterman, wat ben jij toch heerlijk onafhankelijk en nuchter. Met jouw sterrenbeeld is schoonmaken geen probleem: jij bent helemaal in je nopjes met een mop in je hand. Toch heb je wel je eigen maniertjes om alles te doen en maak je schoon volgens jouw eigen schema. Stofzuigen om half twee ’s nachts? Dat kan best als het aan jou ligt, maar je buren zijn er toch wat minder blij mee.

Vissen

Misschien denken mensen dat je als eigenzinnige Vissen het schoonmaken liever links laat liggen, maar niets is minder waar. Jij houdt juist wel van een nette omgeving: het geeft je energie om te dromen en brengt je tot rust. Een vast schoonmaakschema is echter niets voor jou. De Vissen poetst liever wanneer hij of zij daar zelf zin in heeft.

Bron | Roomed

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 23 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: wat hebben we geleerd van onze liefdes, influencers van boven de vijftig, een interview met Daphne Lammers, binnenkijken in een cottage garden en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ilse van RoekelGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden