null Beeld

Dít zegt je handschrift over jouw persoonlijkheid

Heb jij nog steeds dat keurige handschrift zoals je het op de basisschool leerde of lijkt dat van jou meer op het onleesbare gekrabbel op een doktersbriefje? Dít is wat je handschrift zegt over jouw persoonlijkheid.

Los of aan elkaar, in blokletters of helemaal scheef: er zijn meer dan vijfduizend verschillende persoonlijkheden uit je handschrift af te lezen.

Je handschrift en je persoonlijkheid

Oké we zullen ze niet allemaal voor je op een rijtje zetten, maar aan de hand van een paar onderdelen in je handschrift kun je al een heleboel analyseren over je persoonlijkheid. Bijvoorbeeld door je schrijftempo, hoe je de puntjes op de ‘i’ zet en de manier waarop je je pen vasthoudt als je schrijft.

Schrijftempo

Schrijf jij graag snel? Dan zegt dat dat tijd je kostbaar is en je dit dus niet graag verspilt. Neem je graag de tijd als je iets moet opschrijven? Je raadt het misschien al: dan maak je je een stuk minder druk om tijd.

Grootte van de letters

Bestaat jouw handschrift uit grote letters? Dat zou betekenen dat je qua persoonlijkheid ook extravaganter bent, maar ook openhartig en sociaal. Schrijf je middelgroot? Dan kun je je vaak goed concentreren en ben je extreem gefocust. Ook kun je je in dat geval goed aanpassen aan verschillende situaties. Heb je een klein handschrift? Grote kans dat je dan wat introvert en verlegen bent, maar ook leergierig, nauwkeurig en geconcentreerd.

Druk op je pen

Druk jij vaak hard op je pen als je schrijft? Dan kan dat te maken hebben met boosheid en spanning. Wanneer je je pen juist lichtjes vasthoudt en over je papier laat glijden, zou dat moeten betekenen dat je gevoeliger bent en een groter empathisch vermogen hebt.

Sierlijk of strak

Ook hoe sierlijk of strak je handschrift is zegt ook iets over je persoonlijkheid. Stille, intelligente en nieuwsgierige personen schrijven vaak puntig, terwijl creatieve personen vaak een veel ronder en sierlijker handschrift hebben. Wanneer je je letters heel erg verbindt zou dat inhouden dat je altijd goed nadenkt voor je beslissingen neemt en systematisch werkt.

Ruimte tussen de woorden

Bestaat jouw handschrift uit grote ruimtes tussen woorden? Dan zou dat betekenen dat je erg onafhankelijk bent en vrijheid voor jou erg belangrijk is. Schrijf jij je woorden juist dicht bij elkaar, dan ben je een echt groepsmens. Je bent het liefst in gezelschap van anderen en kan niet zo goed alleen zijn. Je kan zelfs de neiging hebben je aan mensen op te dringen.

Helling in handschrift

Schrijf jij je letters vaak een beetje naar links hellend? Dan kan dat betekenen dat je veel waarde hecht aan je eigen persoonlijkheid, maar vaak een beetje op de achtergrond blijft. Wanneer je dit doet terwijl je rechtshandig bent, kan dat wijzen op rebellie. Wanneer je letters naar rechts hellen kan dat beteken dat je open staat voor nieuwe ervaringen en mensen. En wanneer je handschrift recht is zegt dat over je persoonlijkheid dat je erg praktisch bent en je niet laat leiden door gevoelens.

De puntjes op de ‘i’

Hoe je letterlijk de puntjes op de ‘i’ zet verklapt ook wat over je persoonlijkheid. Zet je ze hoog boven de letter, dan heb je vaak een groter inbeeldingsvermogen dan anderen. Zet je ‘m vaak net wat naar links, dan heb je vaker last van uitstelgedrag. Als je je puntje precies boven de letter zet, dan geeft dat aan dat je een georganiseerd persoon bent.

Gesloten of open ‘o’

Laat je bij het schrijven van de letter ‘o’ het rondje altijd een beetje open, dan zou dat voor je persoonlijkheid betekenen dat je extravert en erg sociaal bent. Maak je je rondje altijd netjes dicht? Dan zou dat betekenen dat je persoonlijkheid wat meer gesloten is.

Hoe schrijf je de ‘y’

Schrijf je de letter ‘y’ met een kort staartje? Dan zou dat aantonen dat je veel vrienden hebt die je graag dichtbij wil hebben. Wanneer je je ‘y’ standaard een langere staart geeft zou dat wijzen op dat je graag op avontuur gaat en van reizen houdt.

De letter ‘L’

Maak je van de kleine letter ‘L’ alleen een streepje met een dun lusje? Dan zou dat betekenen dat je jezelf veel beperkingen oplegt. Wanneer je de ‘L’ juist met een grote bocht en lus maakt zou je een relaxt en spontaan persoon moeten zijn.

Lees ook: Twitter barst los over de letter ‘X’, want hoe schrijf jij ‘m?

Hoe schrijf je de letter ‘S’

Maak jij je ‘s’ aan de onderkant erg rond? Dan zou dat erop kunnen wijzen dat je andere mensen graag pleziert en conflictvermijdend bent. Wanneer je de ‘s’ puntig maakt, dan zou je nieuwsgierig en leergierig zijn. En hoe hoger en puntiger de piek, hoe ambitieuzer je zou zijn.

Je handtekening

Heb jij een onduidelijke krabbel? Dat zou betekenen dat je jezelf niet graag blootgeeft. Je hebt een wat meer gesloten persoonlijkheid. Heb jij juist een duidelijk leesbare handtekening? Dat geeft aan dat je zelfverzekerd bent.

Plaats op de pagina

Wanneer je meer naar links schrijft op een pagina, dan zou dat kunnen aantonen dat je het verleden maar moeilijk kunt loslaten. Wanneer je meer naar rechts neigt zou bang zijn voor de toekomst. Als je over de hele pagina schrijft dan zou dat betekenen dat je maar moeilijk kan ontspannen, je zit liever niet stil.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Famme, HLN

Beeld |iStock

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden