Dit is wat de manier waarop je de 'x' schrijft, zegt over je persoonlijkheid Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

Dit zegt hoe je de 'x' schrijft over je persoonlijkheid

Je handschrift zegt veel over je persoonlijkheid. Een slordig handschrift kan erop wijzen dat je misschien een tikje chaotisch bent en een net handschrift het tegenovergestelde. Maar wist je dat er ook op het gebied van letters gekeken kan worden? Zo zijn er een heleboel verschillende manieren om de letter 'x’ te schrijven.

En elke manier zegt weer iets anders over je persoonlijkheid.

Jouw persoonlijkheid op basis van de 'x’

Tegenwoordig kun je overal persoonlijkheidstests doen en aan de hand van de gekste dingen weer iets nieuws ontdekken over je karakter. Zo ook de letter 'x'. Want ja, hoe je deze letter schrijft, zegt wel degelijk iets over je persoonlijkheid. Oprah Daily besloot hier verder in te duiken en vroeg een handschriftdeskundige wat dit over je karakter zegt.

Voordat we doorgaan naar de persoonlijkheden, is het belangrijk om te weten hoe je het bovenstaande plaatje moet lezen. Bedenk welke lijn je als eerst zet en in welke richting. Ga na welke gekleurde pijl hiermee overeenkomt en kijk vervolgens welke zwarte pijl correspondeert met jouw tweede lijn. Oprah Daily ontdekte onder hun Instagram-volgers dat de meeste mensen de 'x’ schrijven op de zevende manier. Welke manier houd jij aan?

Dit zegt het over je persoonlijkheid

Oprah Daily heeft geïnformeerd bij een handschriftexpert en volgens haar is dit wat de manier waarop je de 'x’ schrijft, zegt over je persoonlijkheid:

Manier 1

Jij begint rechtsonder en eindigt rechtsboven. Als je de 'x’ op deze manier schrijft, betekent dit dat je vooruit wilt in je leven. Je blijft misschien hangen in het verleden, terwijl het hoog tijd is om verder te gaan.

Manier 2

Als je met beide lijnen onderin begint, maar linksboven eindigt, laat dit al zien dat je jezelf tegenwerkt. Ook in het dagelijks leven wordt je soms letterlijk gezien als een overloper. Je wil dolgraag vooruitgang boeken en lanceert jezelf soms letterlijk uit je verleden. Maar dat betekent niet dat het verleden altijd al klaar is om jou los te laten.

Manier 3

Begin je met beide lijnen aan de rechterkant en eindig je links? Dan ben je waarschijnlijk iemand met een rebels karakter. Je houdt wel van wat reuring en bent ook niet bang om dit zelf te veroorzaken.

Manier 4

Je zet maar één lijn op de manier die als normaal gezien wordt (rechtsboven naar linksonder), wat impliceert dat je probeert te focussen op je toekomst. Maar waar jij misschien al klaar bent om door te gaan, is een ander deel van jou altijd geneigd om weer terug te gaan naar het verleden. Kijk eens wat minder in die achteruitkijkspiegel en probeer vooruit te kijken.

Manier 5

Ook jij maakt één van je lijnen op de 'juiste’ manier: van rechtsboven naar linksonder. Maar de ander gaat juist tegen het normale in, wat laat zien dat je onafhankelijk bent en zelf nadenkt. Je maakt je eigen regels en houdt er niet van om de norm van anderen te volgen.

Manier 6

Eigenlijk doe je niet zoveel goed bij het schrijven van je 'x’. Je begint linksonder en houdt de verkeerde volgorde aan. Maar jij weet wel beter: je bent een echte trendsetter en weet dat mensen binnen de kortste keren volgen. Good for you!

Manier 7

We zeiden het al even: dit is de manier waarop de meeste mensen de 'x' schrijven en goed nieuws: dit wordt ook gezien als de 'juiste' manier. Dit is hoe we op school leren dat we deze letter moeten schrijven. Je bent iemand die graag de norm volgt en niet snel een eigen plan trekt. Je houdt van orde en balans. Chaos vermijd je.

Manier 8

Deze variant is het spiegelbeeld van de 'normale’ letter en wordt vaak gebruikt door creatievelingen. Waar anderen beren op de weg zien, denk jij liever out of the box. En die originele blik helpt je ver in het leven!

Bron | Oprah Daily, Metronieuws

Nynke KooyGetty Images/Westend61

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden