Margriet logo
tijdstip geboorte persoonlijkheid Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Lifestyle

Dít zegt het tijdstip van je geboorte over je persoonlijkheid

Ben jij in de ochtend of in de avond geboren? Je moet het nét even weten. Het is in elk geval het uitzoeken waard, want het tijdstip van je geboorte zegt een hoop over je persoonlijkheid.

Tenminste, dat beweren de sterren.

Zonneteken en maanteken

En dat heeft alles te maken met je maanteken. Op het moment van je geboorte stond de zon in een bepaald sterrenbeeld, ook wel het zonneteken genoemd. Dit bepaalt of iemand bijvoorbeeld een Waterman of een Stier is. Behalve een zonneteken, bestaat er ook een maanteken. Deze wordt bepaald door de stand van de maan in de dierenriem op jouw geboortetijdstip. Het zonneteken staat voor de essentie van je persoonlijkheid, het maanteken zegt meer over je emotionele kant. Het kan dus zomaar zijn dat je sterrenbeeld in de zon een Waterman is, maar in de maan een Kreeft. In dit artikel vertellen we meer over de invloed van je maanteken op jouw persoonlijkheid.

Invloed maanteken op je persoonlijkheid

Of je overdag of ‘s nachts geboren bent, heeft invloed op je zonneteken én op je maanteken. Kwam de zon op of stond hij op z’n hoogst toen jij geboren werd? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een grootse, extraverte en uitgesproken persoonlijkheid. Als je ‘s nachts ter wereld kwam, is het effect van de zon veel minder sterk, waardoor je wat gereserveerder, introverter en gevoeliger bent. Wie in de nacht het levenslicht zag, voelt zich over het algemeen meer verbonden met de maan. Dat kan ook verklaren waarom je je niet altijd herkent in je zonneteken, maar wél in je maanteken.

Bron | Mindbodygreen

Maike AbmaGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden