null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit zegt de vorm van je gezicht over je persoonlijkheid

Van vierkant tot rond: gezichten zijn er in allerlei soorten en maten. Welke gezichtsvorm jij hebt kan je ook een heleboel vertellen over je persoonlijkheid. Ben jij een geboren leider, heb je een kort lontje of cijfer je jezelf altijd weg? Misschien komt het wel door de vorm van je gezicht.

We leggen je uit hoe je jouw gezichtsvorm kunt herkennen, en welke eigenschappen daarbij horen.

Rond

Bij een rond gezicht heb je een brede haarlijn en jukbeenderen. Het breedste punt van je gezicht is rond je wangen en oren. Het gedeelte van het gezicht onder de junkbeenderen is vol. Deze gezichtsvorm zegt over je persoonlijkheid dat je altijd andere op de eerste plek zet. Dat is een waardevolle eigenschap om een goede vriend(in) te zijn, maar het gevaar is wel dat je jezelf vaak vergeet.

Rechthoekig

Een rechthoekig gezicht herken je aan een relatief groter voorhoofd, een brede kaaklijn en een brede kin. Zowel je voorhoofd als kaaklijn zijn hoekig gevormd. Heb jij deze gezichtsvorm? Dan zegt dat over je persoonlijkheid dat je organisatorisch ontzettend sterk bent. Je denkt graag logisch na en bent een planner. Je emotionele kant houd je liever privé.

Vierkant

Heb je een brede hoekige kaaklijn en een brede haarlijn en zijn je voorhoofd en jukbeenderen even breed? Dan heb je waarschijnlijk een vierkante gezichtsvorm. Dat zegt over je persoonlijkheid dat je erg sociaal en betrouwbaar bent. Je kunt van nature goed de juiste beslissingen nemen en laat je niet snel door anderen beïnvloeden. Je blijft graag dicht bij je eigen gevoel.

Lees ook: Deze kapsels passen het best bij jouw gezichtsvorm

Driehoekig

Een driehoekige gezichtsvorm herken je aan een bredere kin- en kaaklijn met een smaller voorhoofd. Deze gezichtsvorm zegt over je persoonlijkheid dat je sociaal en extravert bent. Je bent eigenlijk altijd enthousiast, maar houdt wel graag de controle. Leiderschap is dan ook echt voor jou weggelegd. Let wel op: je kunt soms wat controlerend op anderen overkomen.

Ovaal

Bij een ovaal gezicht zijn je jukbeenderen het breedst en lopen je kin een voorhoofd in een iets smallere vorm. Ook is de breedte van je gezicht ongeveer een derde korter dan de lengte van je gezicht en heb je geen scherpe hoekige vormen. Mensen met een ovaal gezicht hebben de kracht om iedereen zich snel op zijn gemak te laten voelen. Je weet vaak precies het goede te zeggen of een diplomatiek antwoord te geven. Mensen met een ovaal gezicht zijn daarnaast creatief en intelligent.

Diamantvormig

Heb je een spitse kin, een smal voorhoofd en brede jukbeenderen? Dan heb je een diamantvormig gezicht. Deze gezichtsvorm vertelt over je persoonlijkheid dat je erg perfectionistisch bent. Je bent daarnaast zelfverzekerd. Dat maakt je goed in de leiding nemen. Soms kun je wel wat onvoorspelbaar uit de hoek komen, en kan je een kort lontje hebben.

Hartvormig

Een hartvormige gezichtsvorm kun je herkennen aan een breed voorhoofd, sterke jukbeenderen en een richting de kin steeds smaller wordende vorm. Eigenlijk lijkt dit een beetje op een omgekeerde driehoek. Deze gezichtsvorm vertelt je over je persoonlijkheid dat je graag veel nadenkt, terwijl je ook heel intuïtief kunt handelen. Je bent intelligent en vindingrijk. Ook houd je ervan om nieuwe dingen uit te proberen.

Bron | Vriendin, YourTango

Beeld | Getty Images

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de BruijneGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden