Margriet logo
Young couple man and woman intimate relationship on bed feet Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit zeggen de sterren over jouw seksleven deze lente

Houd je normaal gesproken van een stomende sessie tussen de lakens, maar ben je nu meer van de romantiek? Loopt de communicatie tussen jou en je partner op dit moment net wat anders en staat hierdoor de intimiteit onder druk? Als we de sterren mogen geloven is dit geen toeval, maar zou dit allemaal te maken hebben met Mercurius retrograde.

We leggen je uit hoe de Mercurius retrograde van de lente het seksleven van je sterrenbeeld beïnvloedt.

Wat is Mercurius retrograde?

Voordat we ingaan op wat voor invloed de Mercurius retrograde heeft op het seksleven van je sterrenbeeld, is het misschien handig om uit te leggen wat het precies inhoudt. De planeet Mercurius beweegt normaal op hoge snelheid om de zon. Drie keer per jaar verandert dat en beweegt de planeet zich anders. Vanaf de aarde gezien lijkt het alsof Mercurius de tegengestelde richting op beweegt. Dat verschijnsel heet Mercurius retrograde. Dit duurt ruim drie weken. Daarna keert de planeet zich weer om en beweegt ‘ie zich weer normaal voort.

Volgens sommige astrologen kan dit fenomeen effect hebben op mensen. Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen kan worden, zou je volgens hen tijdens Mercurius in retrograde kunnen merken dat veel dingen anders lopen dan je bent gewend. En meestal helaas níet op een positieve manier. Deze periode kan dus ook een invloed hebben op je seksleven. Benieuwd? Lees hieronder welke invloed Mercurius retrograde heeft op het seksleven van jouw sterrenbeeld.

Ram

Is je sterrenbeeld Ram? Dan wordt het tijd om beter te gaan communiceren. Slechte communicatie zet momenteel namelijk je seksleven onder druk. Zorg ervoor dat je je behoeften duidelijk uitdrukt en zorgvuldig luistert naar de wensen van je partner om elkaar goed te begrijpen. Misschien merk je dat je meer sensualiteit zoekt tijdens de tweede helft van de retrograde. Fysiek plezier kan de stress van deze periode verlichten, alleen of met je partner.

Stier

Het is tijd om prioriteit te geven aan je eigen plezier, Stier. Kom in contact met wat je opwindt en denk na over wat voor jou op seksueel gebied belangrijk is. Je zou kunnen merken dat je waneer je jouw huidige seksuele situatie bekijkt, na gaat denken over wat dit nu echt waard is. Als een relatie je geen plezier, verbinding, veiligheid en voldoening biedt, overweeg dan waarom je daarin blijft hangen.

Tweelingen

Zorg ervoor dat je je concentreert op je behoeften en kijk of je op dit moment tevreden bent met je seksleven. Het is ook een goed moment om wat solospel te verkennen en je op je gemak te voelen met je verlangens, Tweelingen. Zo kun je deze wensen in de toekomst makkelijker kenbaar maken aan een partner.

Kreeft

De eerste helft van deze retrograde is een goed moment om het rustig aan te doen voor iedereen met sterrenbeeld Kreeft. Ga op ontdekkingstocht met jezelf, om in contact te komen met je verlangens zonder de druk van een partner. Tijdens de tweede helft van de retrograde kan er wat chemie opborrelen met een vriend of collega, die onlangs in je fantasieën is geweest. Wees voorzichtig met het mixen van sociale of werkrelaties en je privéleven, want niet alles wat begint tijdens Mercurius retrograde heeft een blijvende kracht.

Leeuw

Deze retrograde is echt treffend als het gaat om je sociale leven en carrière, dus onverwachte tegenslagen of miscommunicaties kunnen thuis stress veroorzaken. Maar laat deze ongelukken je er niet van weerhouden je hartstochten te uiten! Het doorbreken van routines en het proberen van een aantal nieuwe posities helpen de stress van deze periode te verlichten.

Maagd

Werkzaken kunnen stressvol zijn onder deze retrograde, dus doe iets om je seksleven op te fleuren en een gevoel van avontuur terug te brengen in de slaapkamer. Herinneringen aan wilde fantasieën uit het verleden of tijden waarin je iets buiten je comfortzone hebt geprobeerd, kan een zwoele manier zijn om stoom af te blazen.

Weegschaal

Deze retrograde kan diepe gevoelens over intimiteit naar boven halen, maar het kan ook een helpende hand zijn. Dingen die je in het verleden taboe vond, ga je nu toch onderzoeken: in nieuw licht kun je ze wel accepteren. Wees niet bang om in je seksuele fantasieën te duiken en schaamte los te laten over het uiten van je verlangens. Door je onuitgesproken gevoelens uit te pakken, voel je je vrijer.

Schorpioen

Seks en relaties zijn een groot thema voor jou tijdens deze retrograde. En dat betekent dat ook situaties uit het verleden met een geliefde naar de oppervlakte kunnen komen en je aandacht opeisen. Als je iemand terloops ziet, merk je misschien dat je nu ook aan gesprekken over verbintenis of monogamie denkt. Door deze soms ontmoedigende gesprekken te overwinnen, kun je ze uit je gedachte zetten en vrijer genieten van je seksuele verbinding.

Boogschutter

Miscommunicaties over timing zijn nooit leuk, vooral als ze het moeilijk maken om seksueel contact met jezelf of anderen te maken. De tweede helft van deze retrograde zal specifiek aandacht besteden aan relatieproblemen. Zorg er dus voor dat je duidelijk je behoeften communiceert en voldoende tijd vrijmaakt voor intimiteit, of het nu met jezelf of met een partner is.

Steenbok

De eerste helft van deze retrograde kan wat verwarring op het werk of botsingen in je agenda veroorzaken, waardoor het moeilijker kan worden om contact te maken met een partner. Daarentegen kunnen er ook enkele sexy verrassingen in petto zijn, aangezien de tweede helft van deze retrograde je liefdesleven zal benadrukken en oude vlammen of pikante gesprekken uit het verleden terug zal brengen naar het huidige moment. Blaas wat stoom af door je opties te verkennen en ruimte te maken voor een flirt.

Waterman

Wees niet verbaasd als een eerdere Tindermatch of een ex uit een diep verleden, ineens je inbox binnenkomt. Je een weg banen door je romantische verleden kan leuk zijn, maar onthoud dat dingen die beginnen tijdens Mercurius retrograde niet altijd een blijvende kracht hebben. Als je op korte termijn naar iets op zoek bent, zit je hier misschien goed.

Vissen

Communicatie kan gemakkelijk in de war raken tijdens deze retrograde, dus concentreer je op duidelijk zijn in wat je zegt en zorg ervoor dat je de behoeften van je partner begrijpt, zéker als het gaat om intimiteit. In plaats van fantastische sexcapades te plannen, is je energie misschien meer geschikt voor wat meer intimiteit tijdens een filmavond waar de druk laag is, maar het comfortniveau hoog.

Bron Bustle

Sanne van De WeteringGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden