Vijf weetjes over Elon Musk Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit wist je nog niet over over zakenman Elon Musk

Gisteren werd bekendgemaakt dat Elon Musk het sociale netwerk Twitter heeft gekocht. Wie is deze steenrijke man eigenlijk? En waar kunnen we hem onder andere van kennen?

Dit zijn vijf weetjes over Elon Musk.

Wie is Elon Musk?

Zijn volledige naam is Elon Reeve Musk. Hij is op 28 juni 1971 geboren in Zuid-Afrika als zoon van een Canadees model en een ingenieur uit Zuid-Afrika. Musk is onder andere de oprichter van ruimtevaartbedrijf SpaceX, hij is CEO en medeoprichter van Tesla en hij is verantwoordelijk voor de successen van online betaaldienst PayPal.

1. De rijkste man ter wereld

Musk is met een vermogen van 300 miljard dollar (275 miljard euro) de rijkste man ter wereld. Hij heeft een voorsprong van 100 miljard dollar op de oprichter van Amazon, Jeff Bezos. Vorig jaar was Bezos nog de rijkste man ter wereld, maar door aandelen in Tesla staat Musk nu bovenaan de lijst.

2. Een enorm slim kind

Als kind was Musk erg stil, waardoor zijn ouders een tijd dachten dat hij doof was. Dat Musk enorm slim is bleek al op jonge leeftijd te zien. Voor zijn negende had hij de hele Encyclopædia Britannica gelezen. Dat is een Engelstalige encyclopedie waar meer dan vierduizend auteurs aan hebben gewerkt. Daarnaast leerde hij zichzelf op zijn twaalfde om in code te schrijven. Musk was vroeger de jongste en de kleinste jongen van zijn klas. Hij werd gepest en belandde na een duw van de trap door zijn pesters zelfs in het ziekenhuis. Daarom besloot hij op zijn vijftiende om op karate, judo en worstelen te gaan.

3. Jong miljonair

Musk is op dit moment de rijkste persoon op aarde, maar ook op jonge leeftijd verdiende hij enorm veel geld. Toen hij 27 jaar was verdiende hij zijn eerste miljoenen en kocht hij een zeldzame McLaren F1. Deze auto is op dit moment miljoenen waard.

4. Musk als vader

Naast zijn drukke leven als zakenman is Musk ook vader. Hij kreeg zes zonen met zijn eerste vrouw. Hun eerste zoon overleed tien weken na zijn geboorte aan wiegendood. Met zijn tweede, inmiddels ex-vrouw kreeg hij nog twee kinderen: een jongen en een meisje. De namen van zijn kinderen hoor je trouwens niet vaak: Ze heten Griffin, Xavier, Kai, Saxon, Damian, X en Y.

5. Musks eigen vader

Met zijn eigen vader heeft Musk geen contact. In een interview omschreef hij zijn vader Errol zelfs als “een vreselijk mens.” Op 72-jarige leeftijd kreeg Errol een kind met zijn vriendin Jana Bezuidenhout. Alleen is Jana niet enkel zijn vriendin, maar ook zijn stiefdochter. Dat zorgde voor veel boosheid bij de familie Musk.

Bron | Tips en Weetjes, apparata.nl, Nieuwsblad.be

Lisa MancheGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden