Dit was The Passion Hemelvaart Beeld Sander Mullkens
Beeld Sander Mullkens

Dit waren de mooiste momenten van The Passion Hemelvaart

Waar we normaal gesproken alleen de donderdag voor Pasen kunnen genieten van televisiespektakel The Passion, pakten de makers het dit jaar anders aan. Op Hemelvaart konden we namelijk genieten van een extra uitzending. Met dezelfde cast ging het verhaal verder, en werd de betekenis van Hemelvaart en de veertig dagen tussen Pasen en Hemelvaart verteld. Wij praten je bij over deze bijzondere uitzending.

Want net als de reguliere editie, is ook hier weer genoeg om over na te praten.

The Passion Hemelvaart

Dit jaar werd de eerste editie van The Passion Hemelvaart uitgezonden. De omroep KRO-NCRV heeft deze extra uitzending leven ingeblazen, om de kijker kennis te laten maken met de betekenis van Hemelvaart. We zagen dezelfde personages voorbijkomen als tijdens de paaseditie, maar de glansrol was dit keer toch wel weggelegd voor Maria Magdalena, gespeeld door Kim-Lian van der Meij. Deze vrouw is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus leeg is en heeft ook na zijn dood het eerste contact met hem. Haar hele leven wordt ze bestempeld als gek, maar Jezus heeft vertrouwen in haar, en geeft haar de leidende positie om na zijn dood zijn boodschap te blijven verkondigen: ‘Alles komt goed.’

Maar Maria Magdalena is niet de enige waar we meer over te weten komen. Tijdens de paaseditie zien we Petrus, gespeeld door Thomas Cammaert, die wegloopt en ontkent dat hij Jezus ooit gekend heeft. In The Passion Hemelvaart zien we hoe het hem vergaat na die kruisiging. We zien dat hij met een behoorlijk schuldgevoel zit, omdat hij zijn beste vriend in de steek gelaten heeft. Ook de andere discipelen en natuurlijk Maria waren in deze uitzending weer te zien. We zien hoe zij rouwen om Jezus.

Positieve reacties

Tijdens de paaseditie konden sommige elementen rekenen op negatieve reacties. Zo kreeg bijvoorbeeld verteller Ruud de Wild veel reacties over zijn gestotter tijdens het vertellen. Deze editie tijdens Hemelvaart was daarin anders. De uitzending was niet live en kon daarmee op vrijwel alleen maar positieve reacties leveren. Het enige puntje van kritiek dat af en toe voorbij kwam, was het feit dat Soy (Jezus) nu zo weinig in beeld is.

Muziek

Net als tijdens de paaseditie stond tijdens deze vertelling muziek centraal. Van Nederlandstalige nummers in een ander jasje, tot vertalingen van Engelse liedjes. Het komt allemaal voorbij. En wil je graag nog even nagenieten? Alle nummers van deze editie zijn te vinden op Spotify, zodat je ook de rest van het weekend nog kunt luisteren naar de muziek.

Bron | KRO-NCRV

Nynke KooySander Mullkens
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden