Margriet logo
belangrijk liefde sterrenbeeld Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Lifestyle

Dít vind je belangrijk in de liefde op basis van je sterrenbeeld

Misschien heb je er weleens van gehoord: de taal van de liefde. Dat is de manier waarop jij graag liefde uit én ontvangt. Ontvang je graag complimenten of breng je liever tijd door met je partner? Dít vind jij belangrijk in de liefde volgens je sterrenbeeld.

Terwijl de een misschien helemaal opbloeit van een mooi compliment, voelt een ander zich heel geliefd door het krijgen van een cadeau. Benieuwd welke taal van de liefde bij jouw sterrenbeeld hoort? We zetten het op een rij.

Steenbok

Is jouw sterrenbeeld Steenbok? Dan hecht je veel waarde aan status, stabiliteit en volledige toewijding. Bovendien ben je enorm loyaal en aanhankelijk. Het kan soms wel even duren voordat je een relatie instapt, want je wil iemand eerst goed leren kennen.

Waterman

Als Waterman ben je enorm onafhankelijk, maar als je eenmaal de ware hebt gevonden, ben je heel loyaal. Die ware liefde is voor jou iemand die - net als jij - een brede interesse heeft in de wereld om zich heen.

Vissen

Jij bent enorm gevoelig én romantisch. Het leven is voor jou een grote zoektocht naar je grote liefde. Jouw taal van de liefde is genegenheid, zowel het geven als ontvangen. Tegelijkertijd kan een romantisch gebaar je ook afschrikken als je daar nog niet klaar voor bent.

Ram

Als het op liefde aankomt, ben jij enorm gepassioneerd. Wanneer je verliefd bent, ga je er 100 procent voor. Maar het moet wel realistisch zijn. Lijkt iemand onbereikbaar? Dan laat je diegene voorbijgaan. Je bent snel verliefd, maar ook vrij snel op iemand uitgekeken. Een relatie moet dus vooral heel avontuurlijk zijn (en blijven).

Stier

Heb je een zwak voor romantiek? Dat is niet gek, want de Stier is een van de meest romantische sterrenbeelden. Als je verliefd bent, zie je jezelf al snel oud worden met diegene. Die stabiliteit en dat vertrouwen verwacht je ook van een partner. Het krijgen van cadeaus, etentjes of intimiteit geeft je een fijn gevoel.

Tweelingen

Jij bent gek op avontuur en spontaniteit. Dat zijn dan ook de belangrijkste eigenschappen die je in een partner zoekt. Maar omdat je - net als de Ram - spanning nodig hebt (en ook best goed kan flirten), kun je na een tijdje op iemand uitgekeken raken. Daarom match jij het beste met iemand die jou begrijpt, maar je ook kan terugfluiten als dat nodig is.

Lees ook:
Liefde in de lucht: voor déze drie sterrenbeelden wordt Valentijnsdag wel heel romantisch

Kreeft

Als Kreeft ben je enorm gevoelig en dat zie je ook terug in je liefdesleven. Het duurt meestal even voordat je iemand genoeg vertrouwt om je helemaal bloot te geven. Jouw taal van de liefde is genegenheid, maar je wordt ook gelukkig van cadeaus en samen eten. Andersom uit jij liefde door voor iemand te zorgen.

Leeuw

Nog zo’n romanticus. Jij bent het type voor een relatie waar de vonken vanaf spatten. Als je iemand net leert kennen, vind je het leuk om diegene te veroveren. Maar je begint alleen aan een relatie als je er écht in gelooft. Het is voor jou enorm belangrijk - eigenlijk een vereiste - dat je partner net zo romantisch is als jij.

Maagd

In een relatie doet de Maagd - een lief, attent en verzorgend type - er alles aan om iemand te laten weten dat ze van diegene houden. Soms gaat dat zelfs ten koste van zichzelf. Omdat je het in het begin moeilijk vindt om je open te stellen, begint een relatie vaak als een vriendschap.

Weegschaal

Happy single? Dat is niets voor jou. Jij zit helemaal op je plek in een relatie. Dat betekent ook dat je soms iets té snel in een romance stapt. De Weegschaal is gek op schoonheid en luxe, dus activiteiten of cadeaus op dat gebied doen het bij jou altijd goed.

Schorpioen

Als het gaat om romantiek geldt voor jou de alles-of-niets-mentaliteit. Van jou mag die verliefde periode eeuwig duren, want veel genegenheid en aandacht is enorm belangrijk voor je. Je doet er alles aan om niet in een sleur terecht te komen en vindt het daarom moeilijk om je helemaal aan iemand te binden.

Boogschutter

Ook jij vindt het lastig om helemaal voor iemand te gaan. In de liefde ben je op zoek naar een ‘maatje’ met wie je veel interesses deelt. Omdat je nieuwsgierig bent en continu verlangt naar iets nieuws is het vooral belangrijk dat je partner avontuurlijk is.

Bron: New York Post

Maike AbmaGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden