Het staat in de sterren wat jij het vaakst vergeet. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit vergeet je het vaakst in je leven volgens je sterrenbeeld

Bijna iedereen vergeet wel eens wat. De tijd, een afspraak of dat je elke dag twee stuks fruit moet binnenkrijgen. Met een vol hoofd en een ietwat drukke agenda kan dat zomaar gebeuren. Het staat in de sterren wat je het meest vergeet.

Vergeet jij weleens iets?

Ram

De tijd vergeet je niet zo snel, maar je stem laten horen? Dat schiet er nogal eens bij in. Je vindt het moeilijk om iets van jezelf te laten zien. Dus je vergeet regelmatig dat jouw stem net zo goed meetelt als die van de rest.

Stier

Je vergeet soms om anderen te vergeven, Stier. Andermans daden blijven lang door jouw hoofd spoken. Iemand moet wel van heel goede huize komen om vergiffenis te krijgen van jou. Vergeven, maar niet vergeten: dat is jouw motto.

Tweelingen

Wat anderen tegen je zeggen, gaat bij jou vaak het ene oor in en het andere oor uit. Het is niet zo dat je niet wilt luisteren, maar je vergeet vaak na een paar seconden al wat een ander gezegd heeft. Er is wel een uitzondering: als iemand echt met interessante informatie komt, zuig je alle verhalen op als een spons.

Kreeft

Sommige mensen praten negatief over hun ex. Jij niet. Jij vergeet alle narigheid van je ex en hemelt hem of haar helemaal op nadat jullie relatie geëindigd is. Met een roze bril kijk je terug naar jullie gezamenlijk verleden. Dat je ex weleens je verjaardag vergat is allemaal opgegaan in een stofwolk. Zwijmelend denk je terug aan die ene keer dat je ex wel lief voor je was.

Leeuw

Jij bent nogal trots van aard, Leeuw. Daardoor vergeet je weleens hoe belangrijk anderen zijn. Jezelf vergeet je in ieder geval nooit, want jij bent de koning van het dierenrijk. Het zou mooi zijn als je anderen ook eens wat ruimte geeft. Als anderen hun stem kunnen laten horen, zullen ze al snel vergeten dat je je eerder nogal dominant opstelde.

Maagd

Jij vergeet vaak feestjes en afspraken, Maagd. Maar weet je wat het is? Je vindt het vooral belangrijk dat de uitnodiging op de deurmat valt. Daadwerkelijk het feestje bijwonen: daar heb je eigenlijk helemaal geen zin in. Daarom slingeren er allemaal uitnodigingen door je huis, zonder dat je er ooit op hebt gereageerd. Vergeten.

Weegschaal

Jij vindt het lastig om keuzes te maken, Weegschaal. Elke dag is het weer wikken en wegen. Door al dat treuzelen, vergeet je weleens wat. Vooral om een besluit te nemen over wat je nou écht wilt in het leven. Liever kabbelt je leven wat voort, zonder dat je daadwerkelijk hoeft te kiezen. En van uitstel komt afstel.

Schorpioen

Wat jij vergeet? Niks! Je onthoudt alles wat een ander tegen je zegt. Vooral gemene opmerkingen blijven heel lang hangen. Als je iets tekort komt in een vriendschap, zul je die vriend of vriendin daar telkens aan herinneren. Wat je moeder vroeger tegen je zei toen je nog een klein kind was, dat herinner jij je nog als de dag van gisteren. Harde woorden laten diepe wonden achter die nooit helemaal zullen verdwijnen.

Boogschutter

Je vergeet behoorlijk vaak om je excuses aan te bieden, Boogschutter. Dat komt omdat je het zelf niet inziet wanneer je fout zit. En als je geen ongelijk hebt, hoef je ook niet te doen alsof je spijt hebt. In discussies wil je altijd winnen. Daardoor laat je niet snel het achterste van je tong zien. Stel je voor dat mensen je door gaan hebben.

Steenbok

Jij bent nogal succesvol, Steenbok. Maar je vergeet weleens dat succes hebben niet betekent dat je beter bent dan anderen. Je vindt het lastig om mensen als gelijkwaardig te zien, als ze minder bereikt hebben in het leven dan jij. Vergeet niet dat we uiteindelijk allemaal hetzelfde zijn.

Waterman

Je vergeet vaak om in het moment te zijn. Je gedachten vliegen alle kanten op en dan is het moeilijk om in het hier en nu te blijven. Fysiek ben je aanwezig, maar van binnen zit je ergens op een tropisch strand of je denkt aan de problemen die je in je leven hebt.

Vissen

Je vergeet nogal eens om verantwoordelijkheid te nemen voor je acties. Als je ergens tegenaan loopt in je leven, vermijd je dit het liefst. En dan heb je ook nog vaak het gevoel dat je het slachtoffer bent. Het liefst kies je er dan voor om in rook op te gaan. Als iemand je confronteert met iets, ga je dat uit de weg. Je wilt geen ruzie of het gevoel hebben dat je iets fout hebt gedaan. Het is nog makkelijker om met blote handen een vis te vangen dan om jou een fout te zien toegeven.

Bron | New York Post

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden