Waar houdt je kleinkind van? Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit type is je kleinkind volgens zijn of haar sterrenbeeld

Heb je een kleinkind, of misschien wel meerdere? Het ene kleinkind houdt van boswandelingen maken terwijl het andere het liefst luistert naar alle mooie verhalen uit de kinderboeken. Het karakter per kind kan nogal verschillen. Dít type is je kleinkind volgens zijn of haar sterrenbeeld.

Waterman

Als je kleinkind een Waterman is, kan hij of zij zich vrij makkelijk zelf vermaken, ook als je op hem of haar oppast. Vrijheid staat hoog in het vaandel en je kleinkind wil het liefst alles zelf doen. Als je een beetje streng doet, kan hij of zij daar flink tegenin gaan. Hoe klein ze ook zijn. Je kleinkind vindt het fijn om zelf een beetje de controle te hebben als het gaat om contact zoeken. Probeer je hem of haar een knuffel te geven, dan kan het zijn dat je kleinkind wegrent. Laat je het los, dan voel je opeens twee armen om je heen.

Vissen

Je kleinkind is lief en rustig en wil dat iedereen hem of haar leuk vindt. En dat is dan ook het geval. Vissen valt goed in de smaak bij iedereen die langskomt, dus jullie klik is ook hartstikke goed. Je kleinkind is waarschijnlijk hoogsensitief en heeft duidelijk door wat er om zich heen afspeelt. Ook is hij of zij erg empathisch. Als je stiekem probeert te huilen, word je al snel door je kleinkind getroost en opgevrolijkt.

Ram

Als je kleinkind een Ram is, neemt hij of zij geen blad voor de mond. Je kleinkind heeft lef en is altijd in voor avontuur, een mooie wandeltocht met jou door een verwilderd natuurgebied bijvoorbeeld. Hij of zij is vrij druk van aard en rent vaak door de kamer. Behalve als je je kleinkind meeneemt naar de natuur, daar kan hij of zij alle energie kwijt.

Stier

Een Stier is nooit te laat. Als je kleinkind zich moet klaarmaken voor vertrek, is hij of zij nog eerder klaar dan jij. Daardoor weet je precies waar je aan toe bent. Veel kinderen kunnen wat onvoorspelbaar zijn, maar jouw kleinkind is met alles ontzettend stipt en betrouwbaar. Ook heeft hij of zij weinig wensen en ‘eisen’. Je kleinkind kan soms wel een beetje koppig zijn, maar dat is niet gek, want het is en blijft een Stier.

Tweelingen

Je kleinkind vindt het heerlijk om alles te onderzoeken bij jou thuis. Tweelingen luistert dolgraag naar al je verhalen en levenslessen. Ook wil hij of zij graag zelf dingen vertellen en leren: elke dag wordt er weer wat nieuws opgestoken. Je kleinkind wil liever niet alleen spelen. Hij of zij zoekt daarom altijd het contact op met jouw bezoek en eventuele huisdieren die langskomen.

Kreeft

Je hebt een gevoelig kleinkind dat waarschijnlijk snel moet huilen. Kreeft is ontzettend loyaal en kan niet tegen onrecht zoals pesten of dierenleed. Soms word je kind helemaal overgenomen door alle intense gevoelens die hij of zij ervaart. Daardoor kan je kleinkind van jongs af aan al kleine stemmingswisselingen hebben. Kreeft is dol op positieve aandacht en geeft het ook graag aan anderen.

Leeuw

De Leeuw is de koning van de dieren en zo gedraagt je kleinkind zich ook vaak een beetje. Hij of zij kan enorm de aandacht trekken op familiefeestjes en wil vaak dat iedereen naar hem of haar kijkt. Tegelijkertijd is je kleinkind een kei in het vermaken van anderen en moet je vaak om hem of haar lachen. Leeuw is gek op theater en je moet er dus ook niet van staan te kijken als je kleinkind later in een serie op tv speelt.

Maagd

Jouw kleinkind kan een tikkeltje bescheiden en terughoudend zijn. Maagd kijkt het liefst de kast uit de boom als er ‘vreemde mensen’ bij jou thuis zijn. Het mooie van dit rustige karakter is dat je kleinkind altijd te vertrouwen is en nooit ‘de vuile was’ buiten zal hangen. Je kleinkind helpt jou graag mee in de keuken als je een lekkere maaltijd staat te koken. Soms wil hij of zij dan wel iets veranderen aan het gerecht, dus of het lekker wordt is de vraag.

Weegschaal

Jouw kleinkind is een echte twijfelkont. Daar staat de Weegschaal ook om bekend. Elke kleine beslissing wordt lang afgewogen: zullen we eendjes voeren in het park of toch samen naar het bos? Het kan daardoor even duren voordat je weet waar je kleinkind zin in heeft. Hij of zij is ontzettend sociaal en zorgt er altijd voor dat het gezellig is tijdens het bezoek. Te laat komen en stemmingswisselingen: dat is voor jouw kleinkind niet vreemd. Maar ruzie zul je er niet snel mee hebben, hij of zij is een warme sfeermaker.

Schorpioen

Jouw kleinkind is een allemansvriend. Het kan dus gebeuren dat er een vriend(in) wordt meegenomen als hij of zij bij je op bezoek komt. Schorpioen is goudeerlijk en redelijk sensitief. Als je boos wordt wanneer je kleinkind zonder te vragen een snoepje pakt, raakt hij of zij van slag. Hij of zij is erg zelfstandig en leergierig. Waarschijnlijk krijg je daarom de hele dag vragen op je afgevuurd over waarom dingen zo zijn zoals ze zijn.

Boogschutter

Jouw kleinkind wil het liefst elke week een mooi avontuur met je beleven in de natuur. Je kleinkind is niet zo gevoelig, hij of zij kan veel aan, zowel fysiek als mentaal. Die kracht uit zich ook in het sporten: je kleinkind heeft ontzettend veel energie. Boogschutter gaat het liefst samen met jou op ontdekkingstocht. Het leven heeft veel spannends in petto voor jouw kleinkind en dat wil hij of zij dan ook allemaal meemaken. Daardoor is je kleinkind soms wat onrustig: wiebelend op een stoel zit hij of zij te wachten tot jullie eindelijk de deur uit gaan.

Steenbok

Steenbok bepaalt graag hoe dingen gebeuren en kan best een beetje zijn of haar zin doordrijven. Je kleinkind is ambitieus en het zou zomaar kunnen dat je kleinkind op topniveau sport of dat in de toekomst gaat doen. Dat kan ook zo gaan met school: je moet niet gek staan te kijken als je kleinkind ooit cum laude afstudeert. Hij of zij maakt altijd netjes het huiswerk en zit zelfs bij jou thuis nog rekensommen te maken om de beste van de klas te worden. Het lijkt erop dat we nog veel van jouw kleinkind gaan horen.

Bron | AllesOverKinderen

Saskia WinkensGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden