‘We zijn er bijna’ wordt vanaf 16 augustus elke dinsdag om 21.20 uur uitgezonden op Omroep Max (NPO 1). Beeld Jurgen van den Berg - Omroep Max
Beeld Jurgen van den Berg - Omroep Max

Dit kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen van ‘We zijn er Bijna!’

Op 16 augustus komt We zijn er Bijna! weer op de buis. Vierentwintig gepensioneerde koppels vertrekken met hun caravan of camper naar het warme buitenland. De stellen kennen elkaar niet, maar ze delen wel een gezamenlijke liefde: volop vakantie vieren met de caravan of camper. De groep reist dit jaar rond door het binnenland van Spanje en Martine van Os reist gezellig met ze mee.

Martine van Os deelt alvast een tipje van de sluier. Dit is wat je kunt verwachten van het nieuwe seizoen.

‘We zijn er Bijna!’ gaat weer internationaal

Martine is blij dat ze weer op pad kan met de vakantievierders. “We gaan weer naar het buitenland, dat is echt geweldig voor alle mensen die meedoen. Door corona hebben we een jaar moeten overslaan en het jaar erna konden we alleen in eigen land blijven. Dat was ook heel leuk, maar lekker naar Spanje gaan is toch wel iets wat mensen heel fijn vinden.”

Volgens Martine is het een pittige tocht die de vierentwintig gepensioneerde echtparen gaan afleggen. “Daar waarschuwden de reisleiders in het begin al voor. Het is aanpoten geblazen. We gaan dertien campings langs in drieëndertig dagen. Dus het is constant inpakken, wegwezen en weer door.”

Deelnemers van 2022

Wie doen er eigenlijk mee dit jaar? Dat is een heel divers pluimage, vertelt Martine. “Van alles door elkaar. Het grappige is altijd dat al die verschillen verdwijnen zodra ze de camping op rijden. Iedereen deelt lief en leed met elkaar.”

Voor Martine voelt het niet uitsluitend als een vakantie om met vierentwintig koppels op reis door Spanje te gaan. “Wij zijn niet op vakantie, ook al denken mensen dat vaak. Het is prachtig, hartstikke leuk werk, maar wel keihard werken. Zo’n reis is voor ons dus wel pittig. Zeker nu in deze tijd waarin de temperaturen steeds hoger worden. Van de vijf weken op pad hebben we denk ik wel drie weken veertig graden gehad. En dát is aanpoten, kan ik je zeggen!”

We zijn er Bijna! wordt vanaf 16 augustus elke dinsdag om 21.20 uur uitgezonden op Omroep Max (NPO 1).

Bron | RTL Nieuws

Saskia WinkensJurgen van den Berg - Omroep Max

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden