null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit kun je beter nooit tegen Siri op je iPhone zeggen

Siri, de virtuele assistent op iPhones, kun je werkelijk alles commanderen en vragen. Van 'Zoek een restaurant' tot 'Wil je met me trouwen?'. Maar één ding kun je beter niet zeggen.

Siri neemt dan namelijk een desastreuze maatregel. Maar lolbroeken dringen op social media aan om het vooral wél in te spreken. Niet doen dus, want...

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

108

Ja, Siri reageert hilarisch op vragen als 'Heb je huisdieren?' en 'Wanneer vergaat de wereld?', maar '108' inspreken is een absolute afrader. Waarom? Dat is het alarmnummer voor de politie en ambulance in India. Maar als je je op het moment van inspreken in een ander land bevindt, word je automatisch doorverbonden met het alarmnummer van dat land. Heb je ineens 112 aan de lijn... Oeps. Hetzelfde geldt overigens voor 9/11. Wanneer je via Siri informatie wilt vinden over de aanslagen op 11 september 2001, interpreteert zij dat als 911 - het Amerikaanse alarmnummer.

Boete

Het is natuurlijk overbodig om uit te leggen dat je mogelijk iemands leven in gevaar brengt op het moment dat jij het alarmnummer bezet houdt. Als je met opzet misbruik maakt van het alarmnummer, dus bijvoorbeeld een valse melding maakt, kan je dat in Nederland een boete of zelfs gevangenisstraf opleveren. Gaat het per ongeluk? Kan gebeuren, maar waag het er maar niet op om '108' tegen Siri te zeggen.

null Beeld

Gebruik niet je telefoon, maar dit Wake Up Light als wekker. Zo word je makkelijker, frisser en energieker wakker. Nu met 45 procent korting in de Margriet Shop.

Bron | Metro UK, Rijksoverheid.nl

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden