null Beeld

Dít is wat jouw maanteken over je persoonlijkheid zegt

Ons zonneteken kennen we allemaal wel, al wordt hij in de volksmond vaak aangeduid met 'sterrenbeeld'. Maar wist je dat je maanteken minstens zo belangrijk is, en nog veel meer over je persoonlijkheid kan vertellen? We leggen uit hoe je jouw maanteken vindt en wat het over je zegt.

De vorige keer legden we uit wat de betekenis van de woorden 'sterrenbeeld' en 'horoscoop' eigenlijk is. Kort uitgelegd bestaat je horoscoop uit een overzicht van de stand van de zon, de maan, de planeten en meer op het moment dat jij geboren bent. Niet alleen de zon stond in een bepaald sterrenbeeld (het sterrenbeeld dat we allemaal kennen), maar ook de maan, Venus, Mars en meer. Hoe je zo'n geboortehoroscoop voor jezelf maakt, lees je hier (en op deze site kun je er snel een maken).

Wat jouw maanteken over je zegt

Vandaag duiken we wat dieper in op je maanteken. Deze kun je aflezen op je geboortehoroscoop. Het kan bijvoorbeeld dat je sterrenbeeld in de zon een Waterman is, terwijl je maanteken Kreeft is. Je zonneteken staat voor de essentie van je persoonlijkheid, en je bewuste zelf. De maan staat juist voor je emotionele kant en je onderbewuste, dus gewoontes en instincten. Als je zonne- en maanteken hetzelfde zijn (wat niet vaak voorkomt), heb je geluk: dan is je persoonlijkheid erg in balans. Vaak zijn ze echter niet hetzelfde, wat voor innerlijke conflicten kan zorgen. Herken je je niet volledig in jouw maanteken, dan kan dit komen doordat jouw zonneteken er recht tegenover staat.

De maan in Ram

Als je maanteken Ram is, dan ben je impulsief en instinctief. Dit leidt ertoe dat je vaak snel een oordeel over dingen klaar hebt staan. Je emoties zijn enorm veranderlijk: je enthousiasme en boosheid kunnen elkaar in een mum van tijd afwisselen. Je bent opvliegend, competitief, hebt een sterke mening en bent ongeduldig. Door deze eigenschappen kun je soms wat egoïstisch overkomen, maar je bent een stuk onzekerder dan je laat zien. Omdat je zo'n sterke wil hebt, ben je onafhankelijk, direct en dapper.

De maan in Stier

Stond de maan in Stier toen jij geboren werd, dan verlang je naar zekerheid, zowel emotioneel als materieel. Je doet er dan ook alles aan om dit te bereiken. Dit maakt je een stabiele en eigenwijze persoonlijkheid die niet van verandering houdt. Dit maakt je echter ook enorm betrouwbaar en sympathiek. Wanneer je eenmaal beseft dat verandering onontkoombaar is, durf je je er wel aan over te geven. Maar het verlangen naar stabiliteit en veiligheid zal altijd blijven.

De maan in Tweelingen

Maan in Tweelingen, jij bent vriendelijk, onstuimig en snel afgeleid. Je springt van het ene naar het andere plezier, maar zit ook vol wijsheid en intelligentie. Dit komt er echter niet altijd uit, waardoor mensen je snel als oppervlakkig zien. Je bent ook wat nerveus aangelegd en hebt vaak een paniekreactie in stressvolle tijden. Afleiding helpt dan; achteraf kun je je acties altijd objectief analyseren. Let er op dat je niet te snel je kop in het zand steekt wanneer dingen te lastig worden.

De maan in Kreeft

De maan in Kreeft is eigenlijk in zijn 'thuisbasis': iedere planeet wordt geregeerd door een bepaald teken in de dierenriem, en bij de maan is dat Kreeft. Dat is niet geheel verrassend, omdat Kreeft het meest emotionele teken in de dierenriem is. Val jij hieronder, dan ben je een humeurig, sentimenteel, gevoelig, kwetsbaar en ontvankelijk persoon. Bij de kleinste gebeurtenissen kun jij al huilen of boos worden. Je hebt gewoon heel veel gevoelens en die houd je soms lastig onder controle. Het voordeel hiervan is dat je de gevoelens van ánderen heel goed begrijpt, en veel steun kan bieden. Je bent zorgzaam en beschermend, maar vindt het ook lastig om los te laten.

De maan in Leeuw

De maan in Leeuw staat voor warmte en uitbundigheid. Jij als gulle, gepassioneerde, levendige en toegewijde leeuw houdt ervan om anderen aan het lachen te maken en maakt ieder feestje compleet. Het leven met jou is altijd nét ietsje leuker. De schaduwzijde hiervan is dat je een trots persoon bent, en je dan ook snel gekrenkt voelt in die trots. Vooral wanneer je het gevoel hebt dat je genegeerd wordt. Hoewel je over het algemeen best zelfverzekerd bent, kunnen momenten van onzekerheid zich uiten in een wirwar van emoties, en dan moet iedereen om je heen het ontgelden. De leeuw houdt nu eenmaal van drama.

De maan in Maagd

De Maagd onderdrukt haar emoties liever dan dat ze ze voelt en toont, dus dat maakt het lastig om een maan in Maagd te zijn. Serieuze problemen vermijdt je liever, en je leidt jezelf liever af door heel hard te werken. Je bent praktisch en perfectionistisch ingesteld, en dit perfectionisme verwacht je ook van anderen. Hierdoor voel je je vaak snel teleurgesteld, maar anderen kunnen er nu eenmaal niets aan doen dat jij zelf zo goed in alles bent. De kans is groot dat dit perfectionisme van je moeder komt, die ook graag kritiek op je had. Het maak je echter wél een heel verantwoordelijk, efficient en succesvol persoon. Vergeet alleen niet ook af en toe adem te halen.

De maan in Weegschaal

Weegschaal in Maan: je bent een sierlijk, romantisch en artistiek persoon. Je hebt een hekel aan vulgariteit en extreme uitbundigheid. Jouw toverwoorden zijn klasse en kalmte. Jij wilt alles in balans houden, waaronder je eigen persoonlijkheid. Vrede en rust is voor jou essentieel om je goed te voelen. Hierdoor heb je een hekel aan confrontaties en stressvolle situaties, en je doet er alles aan om deze te vermijden. Bepaalde problemen in je leven kunnen zich hierdoor wel jarenlang opstapelen. Alleen zijn vind je vreselijk; je hebt liefde en gezelschap in je leven nodig om je goed te voelen.

De maan in Schorpioen

De maan in Schorpioen is gepassioneerd en snel beledigd. Je bent voor veel mensen lastig te doorgronden; je bent intens, eigenzinnig en soms zelfs zelfdestructief. Je laat liever niet je meer kwetsbare kant zien, dus die stop je heel diep weg - zelfs als hier soms een leugentje of manipulatie voor nodig is. Dit maakt je soms zelfs een beetje overheersend. Niet dat je dat bewust doet, maar je kunt het gewoon niet helpen.

De maan in Boogschutter

Stond de maan in Boogschutter toen jij geboren werd, dan ben je waarschijnlijk filosofisch, uitgesproken, vrolijk, ongeremd, idealistisch en soms zelfs onrealisitsch. Dat optimisme zit heel diep, en hierdoor durf je sneller risico's te nemen dan anderen. Je bent altijd op zoek naar het volgende avontuur en bent niet bang om iets aan te gaan waar anderen voor terugdeinzen. Je onafhankelijkheid is het belangrijkste van alles - je doet liever dan je denkt - en soms leidt dit ertoe dat je te snel reageert en anderen hiermee pijn doet. Toch bedoel je het altijd goed, en mensen voelen dit bij jou goed aan.

De maan in Steenbok

Maan in Steenbok: je bent stabiel, gereserveerd, ambitieus en zelfredzaam. Hierdoor ben je ook een beetje serieus ingesteld - dat was je als kind al. Je realistische persoonlijkheid zorgt ervoor dat je je eigen pluspunten én limitaties goed kent. En bij die limitaties hoort jouw moeite met loslaten en gewoon lol hebben. Je bent pessimistisch ingesteld en bent makkelijk vatbaar voor depressies. Hierdoor vind je het ook lastig om met de emoties van anderen om te gaan. Heeft iemand een dramatische uitspatting, dan trek jij je liever terug. Door je stabiliteit ben je in staat grote verantwoordelijkheden op je te nemen.

De maan in Waterman

Jouw levensdoel, maan in Waterman? De wereld verbeteren. Je bent progressief ingesteld en ziet dingen vaak vóór anderen dat doen. Je oneindige sympathie voor anderen zorgt ervoor dat je altijd in de weer bent om anderen te helpen. Dit maakt je ook een enorm goede vriendin, maar wanneer dingen te dichtbij komen, kun je je nog wel eens terugtrekken. Je vindt nabijheid en intimiteit nog altijd een beetje eng. Je voelt je aangetrokken tot ongebruikelijke mensen en persoonlijkheden, en wilt bijzondere of zelfs rare dingen uitproberen. Emotionele dingen staan daardoor bij jou op een laag pitje.

De maan in Vissen

De maan in Vissen staat voor zachtheid, sentimentaliteit, sympathie en gevoeligheid. Jij bent verlegen en snel aangedaan, en hierdoor voel je je vaak gevangen genomen door je eigen emoties. Deze zijn lastig onder controle te houden of te verbergen. Waar andere mensen hun zwakke punten onderdrukken, ben jij je maar al te bewust van de jouwe. Je bent extreem gevoelig voor je instincten, wat je bijna een zesde zintuig geeft. Ook voel je de emoties en energieën van anderen heel goed aan, wat soms vermoeiend is. Als een echte dromer ben je soms onrealistisch. Je bent liever aardig voor anderen dan voor jezelf.

Benieuwd wat jouw geboortehoroscoop zegt over liefde en relaties in jouw leven? Je Venusteken weet er alles van - daar gaan we de volgende keer meer over vertellen.

Bron | Astrology for Dummies (Rae Orion)

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden