null Beeld

Dít is wat de eerste volle maan van 2020 voor jouw sterrenbeeld betekent

10 januari is het zover: de eerste volle maan van het jaar. En dit wordt niet zomaar een volle maan, want er is namelijk een maaneclips op komst. We gaan de effecten van deze ‘wolfmaan’ allemaal voelen.

De volle maan van januari wordt ook wel de wolfmaan genoemd, omdat deze maan de tijd markeert waarin wolven op z’n actiefst zijn. Voor hen is het de tijd van jagen, voor ons betekent deze maan iets heel anders.

Volle maan in Kreeft

De volle maan van 10 januari bevindt zich in het sterrenbeeld Kreeft. Dit waterteken staat bekend als emotioneel, gevoelig, intuïtief en beschermend. Tijdens de volle maan zal het lastig zijn om je gevoelens op een rijtje te krijgen. Je emoties zijn verwarrend en veranderlijk en dat kan vermoeiend zijn. Toch gaat ieder sterrenbeeld hier op zijn eigen manier mee om.

Ram (21 maart – 19 april)

Voor Rammen is het belangrijk dat ze rond deze volle maan een pauze voor zichzelf inlassen, anders lopen ze het risico opgebrand te raken. Je hoeft echt niet altijd overal de eerste, de beste en de snelste in te zijn. Creëer en kalmerende situatie voor jezelf waarin je je op je gemak voelt. Je zult deze rustpauze nodig hebben om je doelen in 2020 te behalen.

Stier (20 april – 20 mei)

Voor de Stier is het belangrijk om deze periode geen stressvolle of gevoelige gesprekken aan te gaan zonder hier eerst goed over na te denken. Je intuïtie klopt misschien wel, maar het is belangrijk om je gevoelens eerst goed op een rijtje te krijgen voor je ze ter sprake brengt.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen kunnen te maken krijgen met teleurstellingen op werk. Loslaten is hierbij het toverwoord. Niet alles gaat misschien zoals je wilt, maar dat is geen reden om je dromen op te geven. Geef jezelf nog een kans, want je komt hier echt wel doorheen.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften zijn emotioneel en laten dit vaak merken. Maar met deze volle maan kan het beter zijn om je gevoelens voor je te houden, omdat je andere mensen misschien pijn kunt doen. Focus je energie op jezelf en niet op anderen. Weet je niet wat je wel en niet met anderen moet delen? Het kan helpen om je gedachten eerst op te schrijven voor je een beslissing maakt.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen voelen zich onrustig en kunnen lastig focussen. Maar dat is oké, want die focus heb je op dit moment niet nodig. Een beetje dromen kan zelfs helpen om tot rust te komen. Let er wel op dat je ver wegblijft van drama op sociaal of werkgebied.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Er staan wat spanningen in je vriendschappen op je te wachten, Maagd. Bereid je hierop voor en denk goed na. Hebben deze vriendschappen misschien hun beste tijd gehad? Of heb je deze vriendschappen verwaarloosd en moet je er meer aandacht aan besteden? Blijf in ieder geval altijd rustig wanneer je problemen met je vrienden gaat bespreken.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Voor Weegschalen is er goed en slecht nieuws tijdens deze volle maan. Je carrière zal een flinke boost krijgen, maar als gevolg zal je privéleven hier onder lijden. Het belangrijkste voor jou is om een betere balans tussen werk en privé te vinden. Misschien zal je hiervoor een lastig gesprek moeten voeren met een geliefde of iemand op werk.

Wil je meer over je sterrenbeeld weten?

Bekijk je dagelijkse horoscoop hier, óf schrijf je in voor onze horoscopen-nieuwsbrief

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioenen zullen zich een beetje opgefokt voelen rond deze volle maan, maar het is beter om deze gevoelens voor jezelf te houden. Zelfs als je gelijk hebt, hoef je niet altijd het laatste woord te hebben. Laat alle negativiteit gaan en focus je op andere dingen.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters hebben de laatste tijd veel financiële stress. Het is tijd om je volledig op je financiën te focussen en een plan te verzinnen om de stress te verminderen. Je relatie met geld moet veranderen, anders zal het in de toekomst alleen maar erger worden.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Tijdens de volle maan zul je wat inzichten in je liefdesleven opdoen, Steenbok. De liefde is niet altijd makkelijk, en het gaat niet vanzelf. Maar je begint steeds beter te begrijpen wat het betekent om van iemand te houden, en wat daarbij komt kijken.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Watermannen hebben al langere tijd frustraties op werk, en tijdens de volle maan zullen deze frustraties eruit komen. Dit is de perfecte tijd om je gevoelens uit te spreken, je hebt je al veel te lang stilgehouden.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen, je houdt je vast aan iets of iemand die je beter kunt laten gaan. Ondanks dat een relatie niet de kant op gaat die je wilt, betekent dat niet dat je op het gebied van liefde niet gaat bereiken waar je van droomt. Het betekent alleen dat deze persoon misschien niet de juiste is.

Bron | Bustle.com

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden