Dit is waar de hondjes van koningin Elizabeth gaan wonen Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit is waar de hondjes van koningin Elizabeth gaan wonen

Denk je aan Queen Elizabeth, dan denk je vrij snel ook aan haar hondjes. De corgi’s en dorgi’s (een kruising tussen een corgi en een teckel) had ze haar hele leven lang aan haar zijde. Op het moment van haar overlijden had ze nog twee corgi’s : Muick en Sandy.

De twee corgi’s zullen onderdak vinden bij de middelste zoon van koningin Elizabeth, prins Andrew, en zijn dochter prinses Beatrice. De koningin nam zelf al geen nieuwe corgi’s meer, omdat ze geen hondjes wilde achterlaten als zij zou komen te overlijden. Maar Andrew en Beatrice gaven de koningin in 2021 na het overlijden van haar man, prins Philip, Muick en Sandy cadeau. Het schijnt dat toen al de afspraak is gemaakt dat ze de twee hondjes in huis nam, mits Andrew en Beatrice ze na haar overlijden weer zouden verzorgen.

De andere hondjes van Elizabeth

Ook Candy, de laatste dorgi van de koningin, zal waarschijnlijk meegaan met Muick en Sandy. De hondjes zijn tenslotte zo gewend aan elkaars gezelschap, dat het zielig is om ze van elkaar te scheiden. Mocht Candy toch niet meegaan, dan zal het hondje wellicht aan een van de werknemers van het paleis worden gegeven. Wat er met haar vierde hondje, cockerspaniël Lissy, gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Ze woont nu bij haar trainer Ian Openshaw; koning Charles zal in de komende weken waarschijnlijk over haar lot beslissen.

Corgi’s en Elizabeth

Bijna haar hele leven had de koningin ten minste één corgi. Op haar zevende werd ze verliefd op het ras en op haar achttiende kreeg ze haar eerste eigen hond cadeau. De koningin was zo gek op haar kleine viervoeters dat ze de hondjes zelfs een eigen ruimte gaf in het paleis: de Corgi Room. Hier werden hun lakens dagelijks verschoond en stonden verhoogde rotan mandjes. Verder hadden ze ook niets te klagen, want dagelijks kregen ze vers eten wat onder andere bestond uit konijn en rundvlees. En ook met kerst kregen de hondjes sokken vol cadeautjes.

Bron | The Sun

Nynke KooyGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden