Dit is volgens de astrologie jouw beste dag in januari Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit is volgens de astrologie jouw beste dag in januari

Als we de astrologie mogen geloven, wordt 2022 een jaar vol (positieve) veranderingen. Maar vanaf wanneer ga je dat per sterrenbeeld merken? Nou, mogelijk in januari al.

Het zou zelfs in de sterren geschreven staan wat jouw beste dag in deze eerste maand van 2022 is. Op dat moment plant je (bewust of onbewust) de zaadjes voor jouw dromen en wensen later dit jaar.

Een goed begin van 2022

Zoals we eerder al schreven, staat volgens astrologen vooral Vissen, Maagd en Kreeft een goed jaar te wachten. Dit heeft onder meer te maken met de stand van bepaalde planeten. Maar dat zijn niet de enige sterrenbeelden die er de vruchten van plukken. Van Ram tot en met Boogschutter: elk sterrenbeeld kan vanaf januari 2022 al een ‘nieuw begin’ aanvoelen, dat zich op verschillende manieren uit. Een goed begin is het halve werk. Focus je je in januari al op bepaalde doelen, dan kan dat het hele jaar doorwerken. De boel kan behoorlijk opgeschud worden en niet per se van een leien dakje verlopen, maar verandering komt er – en dat brengt mogelijk ook hoop met zich mee. En dat hebben we zeker in tijden van een pandemie nodig! Volgens de astrologie wordt dat voor jouw sterrenbeeld op déze dag in gang gezet…

De beste dag in januari voor jouw sterrenbeeld

Ram (21 maart t/m 19 april)

Beste dag: 24 januari

Mars staat op deze dag in Steenbok en van die energie pluk jij ook de vruchten, Ram. Je bent gemotiveerd om dat ene project af te ronden, dat belangrijke gesprek te voeren of een volgende stap in je carrière te zetten.

Stier (20 april t/m 20 mei)

Beste dag: 18 januari

Er staat jou een jaar vol veranderingen te wachten, Stier – en dat begint allemaal op deze dag. Dat wil niet zeggen dat er alleen maar goede dingen gebeuren. Nee, volgens de astrologie staat de Stier juist wat tegenslagen te wachten, maar die luiden wel een volgende fase van je leven in.

Tweelingen (21 mei t/m 20 juni)

Beste dag: 2 januari

Een goed begin van het nieuwe jaar, Tweelingen! Je hebt al vanaf 2 januari positieve energie en staat te trappelen om op reis te gaan. Mercurius staat in Waterman en daar pluk jij de vruchten van. Het is de planeet van communicatie, reizen, leren en technologie. Schrijf op wat je plannen zijn voor het nieuwe jaar, welke plekken je wilt bezoeken en wat voor ideeën je verder wilt ontplooien.

Kreeft (21 juni t/m 22 juli)

Beste dag: 2 januari

Jij wordt sterk beïnvloed door de maan, Kreeft. De nieuwe maan op 2 januari is daar geen uitzondering op. Op deze dag staat de maan precies in lijn met de zon en de aarde. Spiritueel gezien staat de nieuwe maan voor een nieuw begin en ondersteunt het je proces om naar binnen te keren, rust te vinden en te evalueren. Deze nieuwe maan werpt vooral licht op jouw relaties. Je staat meer in contact met je emoties en gevoelens naar geliefden toe. Wat verwacht jij van hen, en zij van jou?

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

Beste dag: 1 januari

Jouw jaar is direct al goed begonnen, Leeuw. Vooral op carrièregebied, dankzij de planeet Uranus (die staat onder meer voor bevrijding en plotselinge inzichten). Waar sta je nu en waar wil je zijn? In plaats van maar wat aanmodderen, kun je de boel eens flink opschudden om een ander perspectief erop te krijgen. Er zijn meerdere manieren om van A naar B te komen.

Maagd (23 augustus t/m 22 september)

Beste dag: 13 januari

Jij bent die dag helemaal in je element, Maagd. Het is de dag vóór Mercurius in retrograde gaat en die planeet heeft nogal invloed op jou. Deze keer vooral wat betreft je gezondheid en dagelijkse rituelen. Je hebt de focus om je mentale en fysieke gezondheid nu echt op nummer één te zetten. Wat moet je doen of laten om minder stress te hebben? En hoe ga je het volhouden om te sporten? Vragen waar jij deze maand jouw persoonlijke antwoord op vindt.

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Beste dag: 29 januari

Venus heeft op dit moment vooral een positieve invloed op jouw huis en haard. Focus je in januari vooral op hoe jij je thuis en binnen je gezin voelt. Voel je je belangrijk en tevreden genoeg? Communiceer. Zo ga je met een stevigere basis het jaar tegemoet.

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)

Beste dag: 16 januari

Je bent die dag mentaal extra helder, Schorpioen. Pluto heeft op dit moment vooral een positieve invloed op je communicatie- en leervaardigheden. Je krijgt de motivatie en het inzicht om problemen op te lossen en een stap vooruit te zetten. Maak vooral ook een wandeling door de buurt. Wat valt je op? Wellicht wacht er iets onverwachts waardevols op je.

Boogschutter (22 november t/m 21 december)

Beste dag: 3 januari

Er komt een einde aan een emotionele periode, Boogschutter. Je krijgt een energieboost van Jupiter. Je voelt beter aan wat jij echt wilt en nodig hebt en hoe je dit in balans houdt met de behoeftes van een geliefde. Wees niet bang om om steun te vragen: ook al loopt het af en toe wat stroef tussen jullie, diegene kent jou door en door en is er voor je.

Steenbok (22 december t/m 19 januari)

Beste dag: 24 januari

Mars staat op deze dag in jouw sterrenbeeld, Steenbok. Met de kracht van die planeet, staat niets jou in de weg om je doelen te bereiken. Hoe klein ze ook zijn, streep ze van je to do-list.

Waterman (20 januari t/m 18 februari)

Beste dag: 18 januari

Van alle sterrenbeelden voel jij vandaag het meest positieve effect van Uranus. Uranus staat bekend als de planeet van de revolutie. Je ervaart een aantal kleine en grote doorbraken. Oppervlakkig, zoals dat klusje thuis waar je eindelijk aan toekomt, of meer diepgaand, zoals de banden met de mensen in je omgeving verbeteren. Wie maakt jou echt nog gelukkig en is van toegevoegde waarde in je leven?

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Beste dag: 5 januari

Onder invloed van Neptunus omring jij jezelf met mensen die het beste uit jou naar boven halen. Of dat nou in real life op op social media is. Je band met een vriend(in), collega, buur of kennis kan een nog diepere betekenis krijgen als je een mooi gebaar maakt, zeker vandaag. Een lief kaartje of bosje bloemen sturen, bijvoorbeeld.

Bron | Well+Good
Beeld | Getty

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden