Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dit is misschien wel de meest rigide truc tegen rood staan

schokarmband.jpg

Geef je vaker meer geld uit dan je eigenlijk zou willen, of sta je aan het einde van de maand altijd rood? Met deze nieuwe armband bedenk je je wel twee keer voordat je nog een latte bestelt!

De Pavlok armband, bedacht door de Britse firma Intelligent Environments, geeft je namelijk een stroomstoot zodra je banksaldo onder een vooraf ingestelde limiet komt. Wat voor effect dat heeft, zie je in de video!

Zet de verwarming lager

Het systeem kan je ook helpen om op je energieverbruik te besparen. Als het via de thermostaat signaleert dat je te veel aan het stoken bent, draait het automatisch de thermostaat lager om geld te besparen. Dat schijnt nog goed voor de lijn te zijn ook.

Tegen nagelbijten

De schokarmband kan trouwens ook worden gebruikt bij andere slechte gewoontes, zoals nagelbijten, roken en snoepen. In dit geval is het idee dat je jezelf een flinke stroomstoot geeft als je weer wilt gaan bijten, zodat je dit een volgende keer wel laat: het Pavlov-effect.

Ook pijnloze manieren

Momenteel zijn er nog geen banken die de schokarmband aanbieden. Gelukkig bestaan er ook minder pijnlijke manieren om grip op je geld te krijgen.

Bron | Metro

Ook interessant