Dit is hoeveel slaap je volgens je sterrenbeeld per nacht nodig hebt Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit is hoeveel slaap je volgens je sterrenbeeld per nacht nodig hebt

De ene persoon gaat prima op een korte nacht slaap, terwijl een ander minimaal zeven uur nodig heeft om de volgende dag weer een beetje mee te kunnen draaien. Schijnbaar heeft ook je sterrenbeeld invloed op hoeveel slaap je nodig hebt.

Of je erin in gelooft of niet, volgens je sterrenbeeld is dit voor jou de perfecte hoeveelheid slaap:

Ram (21 maart - 20 april)

Is je sterrenbeeld Ram? Dan heb je volgens de astrologie niet veel slaap nodig. Gelukkig maar, want je houdt niet van stilzitten. Op zesenhalf uur functioneer jij volgens de sterren het best. Dus heb je een belangrijke dag voor de boeg? Dan kun je best nog even die spannende film afkijken.

Stier (21 april - 20 mei)

Zo lang je goed eet en voldoende in beweging blijft, is voor een Stier zeven uur slapen voldoende. Dit sterrenbeeld is een echte vaste slaper, dus grote kans dat je negen uur slaap ook makkelijk haalt. Uitslapen? Dat kan gevaarlijk zijn, omdat je hier als Stier snel aan gewend kunt raken waardoor vroeg opstaan een stuk lastiger wordt.

Tweelingen (21 mei - 20 juni)

Het sterrenbeeld Tweelingen heeft wat meer slaap nodig. Dat komt omdat je altijd wel in bent voor gezelligheid en een praatje. Grote kans dat je je aan het einde van de dag een beetje opgebrand kunt voelen als je niet op tijd onder de wol kruipt. Daarom zou je als Tweelingen het best acht uur slaap kunnen pakken.

Kreeft (21 juni - 22 juli)

Slaap je vaak onrustig en droom je veel? Dan ben je een echte Kreeft. Dit sterrenbeeld gebruikt de nachtrust om emoties te verwerken, daarom is zo’n negen uur slaap voor jou het beste om met een uitgerust gevoel wakker te worden.

Leeuw (23 juli - 23 augustus)

Dol op een powernap? Dat kan goed kloppen als je sterrenbeeld Leeuw is. Lang slapen is niet per se voor jou weggelegd en het liefst zou je je dag indelen met activiteiten en tussentijdse dutjes. Dit sterrenbeeld heeft zesenhalf uur slaap nodig om goed te functioneren.

Maagd (24 augustus - 23 september)

Het sterrenbeeld Maagd is dol op hard werken. Misschien zie je slapen daarom stiekem wel als tijdsverspilling. Toch heb je die rust echt verdiend en zou je het beste nachten van zeven uur slaap kunnen maken, om de volgende dag weer productief aan de slag te gaan.

Lees ook: Déze 5 feitjes over slaap en dromen wist je vast nog niet

Weegschaal (24 september - 23 oktober)

Een Weegschaal is dol op slaap. Dat komt omdat je vaak dag en nacht klaar staat voor anderen. Wanneer je slaapt, heb je pas echt tijd voor jezelf om tot rust te komen. Daarom functioneert dit sterrenbeeld de volgende dag het best met acht uur slaap.

Schorpioen (24 oktober - 22 november)

Ook voor het sterrenbeeld Schorpioen is slaap erg belangrijk. Wanneer je niet voldoende rust krijgt, merk je dit heel sterk de volgende dag. Zorg daarom dat je een nacht van zeven uur maakt om de drukke dagen met gemak aan te kunnen.

Boogschutter (23 november - 21 december)

Dit sterrenbeeld houdt wel van nachtelijk avontuur. Beetje tegenstrijdig, want volgens je sterrenbeeld heb je maar liefst negen uur slaap nodig om je helemaal topfit te voelen. Misschien dat je daarom af en toe zo’n moeite kunt hebben met opstaan. Probeer je weekenden daarom te benutten door jezelf na een lange nacht een gat in de dag te slapen.

Steenbok (22 december - 19 januari)

Is je sterrenbeeld Steenbok? Dan heb je niet veel slaap nodig. Aan zes uur heb jij al voldoende. Je bent ambitieus en veel liever de wereld aan het ontdekken, die eventuele vermoeidheid neem je daarmee maar voor lief.

Waterman (20 januari - 19 februari)

Een Waterman kan wat slaap betreft best koppig zijn. Een standaard bedtijd heb je vaak niet, maar zorg er dan wel voor dat je ongeveer aan zeven uur komt. Pas dan kom jij echt tot rust en zul je je overdag meer in balans voelen.

Vissen (20 februari - 20 maart)

Of het nou dagdromen zijn, of dat je hersenen in je slaap flink aan het dromen gaan, dat maakt voor Vissen niet veel uit. Je fantasie is groot. Om overdag niet al te veel weg de dwalen in je gedachten, is het voor dit sterrenbeeld goed om negen uur per nacht te slapen. Mocht je droom in die tijd nog niet af zijn, dan maak je deze waarschijnlijk ergens overdag nog af.

Bron | Famme

Maryse de BruijneGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden