Margriet logo
Dit is het meest zeldzame sterrenbeeld (en déze komt het meest voor) Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit is het meest zeldzame sterrenbeeld (en déze komt het meest voor)

Je staat er misschien niet bij stil, maar de verdeling van sterrenbeelden is natuurlijk niet helemaal gelijk. Zo merk je waarschijnlijk wel dat er in een bepaalde maand in jouw omgeving ineens heel veel mensen jarig zijn. Ook dat kan natuurlijk per vriendenkring en familie weer verschillen, maar als we naar het gemiddelde van Nederland kijken dan zijn de meeste mensen in september jarig. Grote kans dat jij daardoor wel iemand kent die Maagd of Weegschaal is. Maar er is ook één sterrenbeeld dat de meest zeldzame is.

Niet Maagd of Weegschaal, maar dít sterrenbeeld komt wereldwijd het meeste voor.

Het meest zeldzame sterrenbeeld

Het sterrenbeeld dat het minst voorkomt en daarmee dus de meest zeldzame is, is de ambitieuze Steenbok (22 december tot en met 20 januari). Ben jij een Steenbok? Dan ben je dus ontzettend speciaal. Uit de cijfers van het CBS van 2019 blijkt dat in Nederland in december de minste mensen jarig zijn. Vooral op 25 en 26 december en op 1 en 2 januari is een dip te zien. En ook in andere landen zijn er in december minder mensen jarig dan de andere maanden. Zo blijkt uit een onderzoek van Smithsonian Mag dat de meeste mensen tussen juni en november geboren zijn en in december en januari een daling te zien is. Dat zorgt er dus voor dat er veel minder mensen met het sterrenbeeld Steenbok rondlopen, dan de rest van de tekens uit de dierenriem.

Lees ook: Dít zijn jouw meest positieve eigenschappen volgens je sterrenbeeld

Het meest voorkomende sterrenbeeld

Zo zeldzaam als het sterrenbeeld Steenbok is, zo vaak kom je mensen met het sterrenbeeld Schorpioen tegen. Blijkbaar zijn er wereldwijd een heleboel mensen jarig rond eind oktober en in november, waardoor dit sterrenbeeld veel meer voorkomt. Best logisch, want als we ongeveer negen maanden terugrekenen is de kans groot dat een hoop mensen op dé dag van de liefde zijn verwerkt, namelijk: Valentijnsdag. Toch is de kans ook groot dat je veel mensen met het sterrenbeeld Weegschaal kent, want in Nederland worden de meeste mensen in september geboren. En hoewel 23, 24, 25, 27, 29 en 30 september allemaal in de top 10 staan van meeste verjaardagen is er één winnaar: 25 september. In 2019 waren toen 43,8 duizend mensen jarig. En dat zou weer betekenen dat je ouders het op Eerste Kerstdag wel erg gezellig hebben gehad.

Bron | PureWow, CBS
Beeld | Getty Images

Maryse De BruijneGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden