Angela de Jong over het succes van haar huwelijk. Beeld BrunoPress / ArjoFrank Fotografi
Beeld BrunoPress / ArjoFrank Fotografi

Dít is het geheim van een gelukkig huwelijk volgens Angela de Jong

Elk huwelijk krijgt te maken met ups en downs. Misschien vraag je je weleens af wat het succes is van andere koppels. Tv-recensent en columnist Angela de Jong vertelt tijdens Aran On Tour (een webserie van RTL Boulevard) waarom haar huwelijk zo goed werkt. “Hij kan een heleboel relativeren.”

Je kunt Angela de Jong (46) kennen van haar scherpzinnige columns in het AD en pittige meningen over alles wat er op tv te zien is. RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade maakte een autorit met haar en voelde Angela aan de tand over haar huwelijk.

Ontmoeting door een moord

Je verwacht waarschijnlijk niet je geliefde tegen te komen rondom zoiets heftigs als een moord. Toch was dat hoe Angela en haar partner Albrand elkaar ontmoetten. Ze waren op dat moment allebei regioverslaggever en kregen te maken met een schrijnende zaak. “Er werd een lijk gevonden in het gebied waar ik over schreef bij het Rotterdams Dagblad. Dat vermoorde meisje bleek te komen uit het gebied waar hij over schreef,” aldus Angela.

Ze hadden contact over deze zaak, maar het duurde even voordat de vonk oversloeg. Het contact was niet meteen romantisch van aard, dat kwam later pas. Een vriendin van Angela werkte met Albrand en zij moedigde Angela aan om ervoor te gaan. “Maar ik wilde niks met een collega, dat vond ik veel te veel gezeur.”

Zoenen op de dansvloer

Toch besloot Angela de stoute schoenen aan te trekken. Ze vroeg Albrand mee naar het tienjarig jubileumfeest van de krant waar ze allebei werkten. Op dat moment gooide Angela al haar twijfels overboord: ze zoenden elkaar midden op de dansvloer, ten overstaan van alle collega's. Vanaf dat moment bloeide er een mooie liefde op tussen de twee. “Binnen één avond was het bekeken. Inmiddels zijn we ruim twintig jaar en drie kinderen verder,” vertelt Angela.

Recept voor een gelukkig huwelijk

Volgens Angela werkt het erg goed tussen haar en Albrand omdat ze in hetzelfde vak zitten. “Het helpt dat hij ook een journalist is. Hij kan een heleboel relativeren en heeft totaal niks met het televisiewereldje, wat ik erg prettig vind.” Ze vervolgt: “Hij is heel nuchter, lief en verzorgend. We vullen elkaar goed aan. Wat ik te veel heb, heeft hij te weinig en andersom.”

Albrand kan in hun huwelijk ook vrij direct zijn en kritisch meedenken over haar werk. “’Hier ga je toch niet over schrijven morgen?’ roept-ie weleens. Hij vindt mij een tikkie te ambitieus, hij vindt best dat het een tandje minder mag, omdat ik echt heel lange dagen maak. Soms gaat dat ten koste van de aandacht voor een kind dat daarom vraagt.”

Bron | RTL Boulevard

Saskia WinkensBrunoPress / ArjoFrank Fotografi

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden