Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Nachtblauw: hét boek dat je dit voorjaar moet lezen

nachtblauw-simone-van-der-vlugt.png

– in samenwerking met Ambo | Anthos – 

Vind je het af en toe ook heerlijk om je helemaal te verliezen in een verhaal? En ben je op zoek naar een goed boek om te lezen of om cadeau te doen? Margriet tipt Nachtblauw, het nieuwe boek van de Nederlandse schrijfster Simone van der Vlugt.

Nachtblauw is een meeslepende historische roman over de Gouden Eeuw en de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw. Met haar beeldende schrijfstijl brengt Simone in dit boek de geschiedenis van de zeventiende eeuw opnieuw tot leven waardoor je alles wat er gebeurt zo voor je ziet. Het boek leest daarom lekker weg en voordat je het weet sla je de laatste bladzijde om. Een heerlijk boek dus om de lente mee in te luiden. En als het even kan te lezen in het voorjaarszonnetje.

Van der Vlugt vervlecht in haar verhaal op heel natuurlijke wijze historie en fantasie.’  Noordhollands Dagblad 

nachtblauwWaar gaat Nachtblauw over?

Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen. Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden?

Meer historische romans

Het boek is onderdeel van een nieuwe reeks historische romans. Eerder in de reeks verschenen van Simone van der Vlugt al De lege stad, Rode sneeuw in december en Jacoba, dochter van Holland. Nachtblauw verschijnt ook in een dwarsligger®. Eveneens staat een Engelse editie, Midnight Blue, op de planning.

Workshop Delfts blauw tegeltje schilderen + high tea

Wil je Simone ontmoeten en meer weten over haar boek? Vier Margriet-lezeressen mogen meedoen met een workshop Delfts blauw tegeltje schilderen met Simone van der Vlugt bij de Koninklijke aardewerkfabriek De Porceleyne Fles in Delft. Vervolgens kunnen de winnaars samen met hun introducé genieten van een high tea.  

Je krijgt op deze dag eveneens een rondleiding door het museum om een beeld te krijgen van de geschiedenis en het productieproces van het eeuwenoude Delfts Blauwe aardewerk. Ook maak je kennis met andere iconen van Delft: het Koningshuis en Johannes Vermeer in de themakamers. Wil je kans maken op deze workshop? Vul dan dit formulier in! Je mag ook iemand meenemen! Let op: alleen prijswinnaars krijgen bericht.

Nachtblauw bestellen?

Nachtblauw is onder andere verkrijgbaar via Bol.com voor € 19,99 (paperback) en € 24,99 (hardcover).

Ook interessant