Dít is de relatie tussen Tweelingen en hun ouders  Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dít is de relatie tussen Tweelingen en hun ouders

Is jouw sterrenbeeld Tweelingen of heb je kinderen met dit sterrenbeeld? Van familiemensen tot moeite met hechten: dít zegt de astrologie over de relatie tussen Tweelingen en hun ouders.

Blijkbaar staat het in de sterren geschreven hoe hecht jullie band is...

De relatie tussen Tweelingen en hun ouders

Het sterrenbeeld Tweelingen is een luchtteken en staat bekend als vrolijk, nieuwsgierig, openhartig, sociaal en bewegelijk. Tweelingen praten het liefst de hele dag door. Dat herken je waarschijnlijk als je zelf Tweelingen bent, maar ook als je een (klein)kind hebt met dit sterrenbeeld. Al van jongs af aan kletsen Tweelingen-kinderen de oren van je hoofd. Hoewel tweelingen heel sociaal zijn en bekend staan als echte familiemensen, zullen mensen met dit sterrenbeeld zich niet snel aan iemand anders hechten. Tweelingen hebben namelijk ook veel ruimte nodig en willen graag hun eigen gang kunnen gaan.

In de relatie tussen Tweelingen en ouders is het belangrijkste aspect dat er geen beperkingen of grenzen zijn en spelen eerlijkheid en rechtvaardigheid de belangrijkste rol. Tweelingen willen zich gesteund voelen in wat zij doen.

Korte spanningsboog

Als je zelf Tweelingen bent of een (klein)kind hebt met dit sterrenbeeld, dan weet je waarschijnlijk ook dat dit teken een korte spanningsboog heeft en van nature rusteloos is. Tweelingen willen graag van alles weten, maar nemen daardoor niet de tijd om echt de diepte in te gaan. Ook zijn door hun nieuwsgierigheid snel afgeleid. Als (groot)ouders is het af en toe een flinke klus om in die snelle afwisseling aan prikkels mee te gaan.

Daarnaast is het af en toe goed om juist te stimuleren dat een Tweelingen wordt uitgedaagd om zich langer op iets te concentreren, voordat hij of zij weer afgeleid wordt door iets nieuws. Ook hebben Tweelingen als kind vaak de sturing van ouders nodig om de juiste keuzes te maken en zich aan die keuzes te houden.

Twee gezichten

Het sterrenbeeld Tweelingen heeft dus vaak een hele hechte band met zijn of haar ouders en vindt het lastig om alleen te zijn. Tweelingen zijn van nature vrolijk, maar dit sterrenbeeld kent twee gezichten. Het humeur soms heel plotseling omslaan. Gelukkig is zo’n driftbui vaak ook maar van korte duur en kan er daarna weer vrolijk verder gelachen worden. Doordat een Tweelingen meerdere gezichten heeft, kan iemand met dit sterrenbeeld zich naar verschillende mensen anders opstellen. Omdat je als ouders alle kanten van een Tweelingen meemaakt, zorgt dat voor een hele diepe en hechte band. Dat geldt niet alleen tijdens de kindertijd van een Tweelingen, maar ook op volwassen leeftijd blijft die sterke band bestaan.

Bron | Times India, Famme, Ouders van Nu

 
Maryse De BruijneGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden