null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit is de nieuwste trend op het gebied van badkamers

Hoeveel badkamers heb jij thuis? Misschien frons je je wenkbrauwen al bij deze vraag, want: hoezo, badkamers? Eentje is toch zat? 

Nou, de nieuwste trend op het gebied van badkamers is om er niet één, maar twéé in huis te hebben.

Twee badkamers

Dit blijkt uit onderzoek van de Belgische woonstichting Steunpunt Wonen. Waar in 2005 nog maar 8 procent van de Belgische woningen meerdere badkamers had, was dat vorig jaar al 33 procent. "Er is een badkamer voor de ouders en één voor de kinderen", legt een vastgoedmakelaar uit aan Het Laatste Nieuws. "Ouders staan meer op hun privacy en ik heb het gevoel dat jongeren - ik heb zelf drie dochters tussen twaalf en achttien jaar - een beetje preutser zijn geworden. De tijd dat ouders en kinderen elkaar ongegeneerd in de badkamer kruisen, lijkt wat voorbij."

Samengestelde gezinnen

Zo'n tweede badkamer is vooral voor samengestelde gezinnen handig, weet een andere vastgoedexpert. "Wanneer alle kinderen van beide partners blijven logeren, is een tweede badkamer geen overbodige luxe. (...) Vanaf wanneer is het interessant om een tweede badkamer te installeren? Moeilijk te zeggen, maar vanaf de derde slaapkamer is het een goed idee."

Goed voor de huisprijs

Een huis kopen met twee badkamers erin zorgt natuurlijk wel voor een hoger prijskaartje. Maar het vergroot ook de kans dat jíj de woning met overwaarde verkoopt. Huizen met een tweede badkamer worden gemiddeld voor een 6,8 procent hogere prijs verkocht, weet een Belgische expert van een vastgoedgroep te vertellen. "Woonhuizen met een derde badkamer worden gemiddeld zelfs 12,5 procent duurder verkocht." Het is maar waar je in wilt en kunt investeren. Maar met oog op de winst, is het niet gek als steeds meer nieuwbouwwoningen worden voorzien van twee badkamers.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Het Laatste Nieuws

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden