null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dít is de invloed van een hittegolf op ons libido

Moet je er met temperaturen boven de 30 graden niet aan denken om die plaknachten nog heter te maken? Of heb je je juist veel meer zin als de zon volop schijnt en iedereen een stukje meer bloot laat zien op straat? Dit is de invloed van een hittegolf op ons libido.

Gaan we letterlijk een paar stomend hete nachten tegemoet?

Invloed van een hittegolf op ons libido

Uit onderzoek van Wet Products is gebleken dat de meeste mensen meer zin krijgen in seks wanneer het kwik stijgt. Zo'n tweederde van de ondervraagden gaf aan bij warm weer een hoger libido te hebben. Volgens seksuoloog Jennifer R. Berman komt die invloed van warme temperaturen of zelfs een hittegolf op ons libido vooral doordat we dan meer worden blootgesteld aan bloot. Zowel mannen als vrouwen raken hierdoor sneller opgewonden. Daarnaast zorgt het zonnetje er ook voor dat we meer van het gelukshormoon endorfine aanmaken. Hierdoor zijn we ontspannender, blijer en staan we meer open voor sociale interactie. Dus meer geflirt. Daarnaast gaf bijna driekwart van de ondervraagden aan zichzelf meer sexy te voelen als het zonnetje hard zijn werk doet. Dit in combinatie met de nodige glazen rosé op het terras zorgen ervoor dat je meer zin krijgt in seks.

Meer beweging

Volgens seksuologe Jess O’Reilly bewegen we in de zomermaanden ook relatief meer en zijn we meer bezig met gezond eten. Ook deze factoren stimuleren je libido. Door te sporten kun je je testosteronniveau flink opkrikken. Hierdoor krijgt ook je zelfvertrouwen een oppepper. Daarnaast bleek uit een onderzoek van de Medische Universiteit van Graz in Oostenrijk dat een toename van de hoeveelheid vitamine D zorgt voor een hoger libido. Ook dat komt doordat vitamine D je testosteronniveau stimuleert.

Lees ook: Ons vitamine D tekort kan op déze simpele manier opgelost worden

Chemische aantrekkingskracht

Niet alleen het warme weer tijdens de zomermaanden stimuleert je libido, ook de toegenomen hoeveelheid daglicht en vakantie zorgen voor meer zin in seks. Volgens klinisch psycholoog Carla Marie Manly ervaar je hierdoor minder stress en drukte. En daardoor heb je ook in je hoofd meer ruimte voor passie en spel tussen de lakens. Ook volgens Manly zorgen de grote hoeveelheid zonlicht en het buiten zijn voor meer gelukshormonen waardoor je libido stijgt.

Naakt is interessanter in de winter

Toch zijn er ook mensen die het niet warm krijgen bij de gedachte om die hete nacht tijdens een hittegolf nog een beetje heter te maken. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat een naakt lichaam in de winter boeiender is dan in de zomer. Al dat naakt werkt voor veel mensen lust opwekkend, maar je kunt er juist in de zomer ook sneller aan gewend raken, waardoor het je niet meer zo stimuleert. Dus niet getreurd voor de mensen die de stomend hete nacht liever overslaan, ook in de winter hoeft je libido geen winterslaap te houden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Metrotime, Goed gevoel, Dutch-smart, Panorama

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 33 ligt in de winkel! In dit nummer staat een exclusief interview met schrijfster Lucinda Riley (van de 7 zussen), een dossier overgewicht kwijtraken, 31 tips voor een gelukkige zomer en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Maryse de BruijneGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden