Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít is de grootste fout die vrouwen maken op het gebied van huidverzorging

fout-huidverzorging.jpg

Voor een mooie, stralende huid is een goede huidverzorging onmisbaar. Toch maken veel vrouwen volgens huidexpert Jetske Ultee dezelfde fout als het gaat om hun huidverzorging.

We zouden namelijk te veel producten gebruiken…

Weinig nodig

Volgens Jetske is dit vooral te wijten aan misleidende reclames. “Cosmeticabedrijven doen ons geloven dat je veel verschillende producten nodig hebt, die in veel gevallen eigenlijk hetzelfde doen. Je zou niet zonder een oogcrème kunnen, én serum, én dag- en nachtcrème, én masker, noem maar op. Terwijl je voor een goede basisverzorging echt niet zoveel producten nodig hebt. Een milde reiniger, toner, crème en zonnebrandcrème zijn in veel gevallen al voldoende,” aldus Ultee.

Verschillende merken?

En dan is er nog een grote misvatting die bestaat over huidverzorging. “Wat ik ook vaak hoor is dat je alles van één merk zou moeten gebruiken, omdat de producten dan beter zouden werken. Dit is echt niet het geval; je kunt prima een goede reiniger van merk A gebruiken en een toner van merk B. Het gaat om de ingrediënten, niet om het merk,” aldus Jetske.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health
Foto | iStock

Ook interessant