null Beeld Getty Images/Tetra images RF
Beeld Getty Images/Tetra images RF

Dit betekent het als je droomt dat je te laat komt

Door je wekker heen slapen en een belangrijke afspraak missen: voor velen is het een nachtmerrie. Sterker nog, we dromen er soms zelfs letterlijk van dat we te laat komen. En ook al is het een droom, zo’n stressvolle gebeurtenis is ook dan niet echt lekker wakker worden. Wat betekent deze droom eigenlijk? 

Geen zorgen, het is geen voorbode dat je die dag ook echt te laat gaat komen.

Dromen dat je te laat komt

Gelukkig is het niet echt, maar ook in dromenland is te laat komen niet echt een pretje. Misschien is het je weleens opgevallen dat dit soort dromen vaker voorkomen als je een belangrijke deadline, presentatie of afspraak voor de boeg hebt in de echte wereld. Of je hier overdag nou wel of geen stress of spanning van ervaart, je hersenen hebben het er in de nacht wel druk mee.

Dromen dat je te laat komt betekent namelijk dat je je voorbereidt op het worst case scenario rondom die afspraak, presentatie of deadline. Je lichaam houdt je hiervoor (onbewust) extra scherp. Zo'n droom is dus eigenlijk best positief.

Lees ook: Dit is waarom we zo vaak onze dromen vergeten (en zo onthoud je ze wél)

Wees geduldiger

Heb je de komende tijd niets spannends in je agenda staan? Dan kan dromen dat je te laat komt ook nog iets anders betekenen, namelijk dat je in het dagelijks leven erg ongeduldig bent. Je droom probeert je dan eigenlijk te vertellen dat je eens iets geduldiger moet zijn, bijvoorbeeld bij het behalen van bepaalde toekomstdoelen.

Soms gaat dat niet over één nacht ijs en dus zul je moeten leren om hier meer geduld voor te hebben. Ga de volgende keer dat je droomt dat je door de wekker heen slaapt of die belangrijke afspraak mist eens na of je misschien iets meer tijd moet nemen om die ene droom daadwerkelijk te verwezenlijken. Of vraag jezelf eens af of er kansen voor je in het verschiet liggen waarvan je bang bent om ze te missen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Harper's Bazaar

Beeld | Getty Images

null Beeld

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de BruijneGetty Images/Tetra images RF

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden