null Beeld

Dít betekenen de verschillende hart emoji blijkbaar

Nog nooit verspreidden we zoveel digitale liefde als sinds de komst van de Whatsapp emoji. We strooien met kusjes, knuffels en hartjes. Maar van die hart emoji alleen al, zijn bijna twintig varianten. Voor de leuk, dachten we tot nu toe altijd. Tot we deze tweet voorbij zagen komen.

Nu blijkt dat de hartjes verschillende betekenissen hebben. We gebruiken ze vaak niet op de juiste manier... oeps!

1. Het gebroken hart 💔

Oké, deze kunnen we wel raden. Verdriet, ongelukkig zijn, totale malaise; iemand met liefdesverdriet.

2. Het zwarte hart 🖤

Eentje met twee betekenissen: enerzijds kan het een manier zijn om medeleven en zorgen uit te drukken, anderzijds kan het donkere humor laten zien. Een “as black as my soul”-grapje voor gevorderden, dus.

3. Het rode hart ❤️

De klassieker der hart emoji-klassiekers, die – na een kort navraag rondje – door bijna iedereen het meest gebruikt wordt. Het staat voor eindeloze passie. Je stuurt dit naar iemand die behulpzaam is, waar je verliefd op bent of gewoon om te laten zien hoeveel je van iemand houdt.

4. Het gele hart 💛

Niet slechts een vrolijk kleurtje op je beeldscherm: het is ook het hartje waarmee je laat zien dat je blij en optimistisch bent.

5. Het groene hart 💚

Deze gaat dieper dan je in eerste instantie denkt. Hiermee wordt de hoop voor vriendschap uitgedrukt. Eigenlijk stel je hiermee dus de vraag: ‘vind je me nog steeds aardig?’.

Lees ook: Dít zijn de meest gebruikte trucs voor oplichting via Whatsapp

6. Het blauwe hart 💙

Deze smurfkleurige emoji is bedoeld om naar je beste vrienden sturen. Hij staat namelijk voor ware vriendschap en loyaliteit tussen twee mensen. Wat zo’n blauwe rakker wel niet kan betekenen.

7. Het paarse hart 💜

Sexy time! Deze emoji staat voor seksualiteit. Als je deze ontvangt, kan het dus betekenen dat degene waar je mee praat een oogje op je heeft of met je wil praten over een liefdesavontuur. Of… Ze hebben dit artikel nog niet gelezen. Maar dat is een veel minder leuke optie. Wist je trouwens dat mensen die emoji's gebruiken sowieso meer seks hebben?

8. Het uitroepteken hart ❣️

Simpelweg: ‘Ik hou van je!’. Een hart met een puntje betekent gewoon dat je dat nog eens extra wilt benadrukken.

9. Twee hartjes 💕

Een favorietje! De twee hartjes. Deze emoji staat voor heldere communicatie en goed contact tussen twee mensen.

10. Roze hart met pijl 💘

Cupido heeft je geraakt! Net zoals je ze vroeger in je schrift op school tekende; je bent geraakt door de liefde.

11. Het hart met lintje 💝

Wat digitale liefde in de vorm van een cadeautje. Wat willen we nog meer in deze tijd, waarin we niet kunnen knuffelen.

12. Ronddraaiende hartjes 💞

Twee hartjes die rond elkaar draaien om de liefde tussen twee mensen te laten zien. Als je dit krijgt weet je het zeker: iemand wil jouw hart veroveren.

13. Het kloppende hart 💓

Wederom eentje met een dubbele betekenis: het kloppende hart kan staan voor iemand die zijn of haar liefde wil overbrengen, maar is ook het symbool van leven. Voorzichtige zwangerschapsaankondiging, misschien?

14. Het groeiende hart 💗

Drie roze hartjes, die van klein naar groot gaan. Deze kun je letterlijk nemen: het vergroten van liefde en gevoelens.

15. Het decoratie hartje 💟

Een hartje verstopt in een vierkant. Deze staat voor liefde, aandacht en affectie voor jouw gesprekspartner.

16. Glitterende hart 💖

Dan sluiten we af met eentje die je kunt appen naar alle mensen die je aardig vindt: het 'sparkling' hartje. Deze betekent simpelweg: je bent geweldig! En dat mogen we bést wat vaker tegen elkaar zeggen.

Je ziet het; niets is wat het lijkt in de digitale wereld. Nu we dit hart emoji mysterie ontrafeld hebben; gebruik jij de andere emoji's wel goed?

Bron | Twitter

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Selien Koster

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden