Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

7x dingen die je kunt doen met je oude t-shirts

deze-zeven-dingen-kun-je-doen-met-je-oude-t-shirts.jpg

Het is altijd een pijnlijk moment wanneer je moet toegeven dat je favoriete witte t-shirt écht niet meer kan. Hoe lang ga je dat vergeelde, verwassen of zelfs met gaten gevulde ding nog in je kast laten liggen? Het is tijd om hem weg te doen.

Maar dat betekent niet dat je hem geen tweede leven kunt geven. Er zijn nog een heleboel dingen die je met oude t-shirts kunt doen. Dat is ook nog eens beter voor het milieu.

 1. Doneer het t-shirt

  Jij bent misschien niet meer blij met je shirt, maar iemand anders kan er vast nog een heleboel mee. Dat hoeft niet te betekenen dat iemand anders het nog gaat dragen, maar misschien zijn er wel organisaties bij je in de buurt die oude stoffen inzamelen om er iets nieuws van te maken. Als je zoiets niet kunt vinden, kun je het shirt altijd naar de kringloop brengen.

 2. Recycle het shirt

  In iedere gemeente staan er een aantal recyclebakken speciaal voor kleding. Maar er zijn ook plaatsen waar je je oude kleding kunt inleveren en er zélf ook nog iets aan overhoudt, zoals bijvoorbeeld bij H&M. Bij de modeketen mag je een tas oude kleding inleveren in ruil voor korting op je volgende aankoop.

 3. Gebruik het als poetsdoek

  Er zijn van die klusjes in huis waarvan het zonde is om er een normale schoonmaakdoek voor te gebruiken. Denk hierbij aan het poetsen van je schoenen, vuil en olie van je fiets vegen na een winterslaap of je meubels poetsen. Scheur je oude t-shirt in stukken tot poetsdoeken voor dit soort klusjes en je hebt er weer een aantal jaar plezier van.

 4. Gebruik het in de tuin

  Je kunt het t-shirt in repen scheuren of knippen, en deze repen gebruiken om planten of jonge bomen te verstevigen en bij elkaar te houden. Zo hoef je geen plastic strips te gebruiken, wat een stuk beter is voor het milieu.

 5. Gebruik het als schort voor kinderen

  Als je (klein)kinderen een creatieve middag hebben en hun kleding vies kunnen maken, zorg er dan voor dat je wat oude shirts klaar hebt liggen die als schort kunnen fungeren. Door de grootte bedekken ze de schone kleding van de kleine waarschijnlijk prima, en dat scheelt jou weer een wasje draaien.

 6. Maak er een hondenspeeltje van

  Wat is er nu leuker voor je hond dan een speeltje dat ruikt naar zijn favoriete persoon? Knip je oude shirt in lange repen, tot je een handjevol hebt. Leg de repen bij elkaar en maak aan het ene uiteinde een knoop. Verdeel de repen vervolgens in drie gelijke delen en vlecht ze in elkaar. Maak aan de andere kant weer een knoop, en spelen maar.

 7. Maak er een sprei van

  Hier heb je natuurlijk wel meerdere oude t-shirts voor nodig, maar als je je kledingkast eens een goede opruimbeurt geeft kom je vast al een heel eind. Knip de shirts in vierkantjes en naai ze samen tot een deken. Zo kun je blijven genieten van dat lekkere zachte katoen.

Bron | PureWow
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant