Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Zo heb je je hond écht lief

hond.jpg

Ben jij een trotse hondeneigenaar en durf je toe te geven hoe dol je bent op je trouwe viervoeter? Dan is de kans groot dat je gezonder leeft en een gelukkig mens bent. De gezondheidsvoordelen van het hebben van een hond zijn enorm groot. En sinds een tijdje is dat ook wetenschappelijk bewezen. 

Koester je viervoeter

Al eerder schreven we over een grootschalig Zweeds onderzoek waaruit bleek dat mensen met een hond minder kans hebben op het krijgen van hart- en vaatziekten. Maar dat is niet het enige voordeel. Je harige, kwispelende huisgenoot zorgt er ook voor dat je minder stress ervaart, een groter gevoel van veiligheid hebt, comfortabeler in het leven staat en door de buitenwereld vaker wordt gezien als een sociaal en vriendelijk mens. Genoeg redenen dus om extra goed voor je trouwe huisdier te zorgen en ’m te koesteren.

Hondsdolheid

Helaas wordt niet overal ter wereld zo liefdevol voor honden gezorgd als bij ons. In veel landen komt de dodelijke virusinfectie hondsdolheid (ook wel rabiës genoemd) nog steeds voor. Uit angst voor besmetting met dit virus worden elk jaar miljoenen honden afgemaakt. Rabiës is een virus dat besmette dieren, zoals honden, bij zich dragen. Word je door een besmette huisdier gekrabd, gelikt of gebeten, dan loop je de kans om dit virus ook te krijgen.

In Nederland komt de ziekte niet meer voor, maar in landen als Kenia, Thailand en Sierra Leone sterven er jaarlijks nog zo’n 60.000 mensen en miljoenen honden aan de dodelijke virusinfectie. Toch is lang niet elke hond besmet en is het uit voorzorg doden van miljoenen lieve viervoeters, wat herhaaldelijk gebeurt, echt onnodig.

Preventief vaccineren

World Animal Protection (voorheen bekend onder de naam WSPA) is het niet eens met deze wrede methoden en streeft naar een effectieve, diervriendelijke oplossing. Een doeltreffende maatregel is preventief vaccineren en honden waar mogelijk steriliseren. Alleen daarmee kan hondsdolheid worden uitgeroeid, stellen de medewerkers van deze organisatie. Ben jij begaan met de leefsituatie van honden over de hele wereld? World Animal Protection wil op 28 september, Wereld Rabiës Dag, genoeg geld hebben ingezameld om 50.000 honden te vaccineren en op deze manier te beschermen tegen hondsdolheid.

Heb je vragen over deze actie of wil je geld doneren? Klik hier voor meer informatie.

Ook interessant