Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Zo betrek je je hele gezin bij het verzorgen van jullie konijn

81arhcn66l0u_selected_wide_1200.jpg

-In samenwerking met Vitakraft

Knuffelen met je konijn is heerlijk: het beestje geeft namelijk een hele hoop liefde. Maar je moet wel aan een aantal dingen denken, zoals een fijn huisje en goede voeding.

Hij springt er zo overheen

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waar je het konijnenhok überhaupt wil neerzetten. Konijnen kunnen best goed springen, dus als je een buitenhok timmert met een ren eromheen, is het belangrijk dat je deze hoger dan een meter maakt. Je moet er toch niet aan denken dat ‘t beestje wegloopt!


Hou ‘m lekker dichtbij

Houd je je konijn liever binnen? Ook helemaal prima. Bedenk je wel dat een konijn een gezelschapsdier is en graag bij jou en je gezin in de buurt is. Ook heeft een konijn soortgenoten nodig, anders vereenzaamt-ie. Het beste kun je dus twee of meer konijnen houden. En dat is ook heerlijk, want hoe meer konijntjes je rond hebt lopen, hoe meer liefde je van de beestjes krijgt. Zet het hok dan vooral in de keuken of woonkamer. Je konijn kan ook goed buiten verblijven, als ze vanaf de zomer al buiten zijn. Zo krijgen ze de kans om een wintervacht aan te maken. Zorg er dan wel voor dat het verblijf waterdicht is en de konijnen voldoende ruimte hebben om te schuilen.

Zo sta je er niet alleen voor

Geen zin om altijd maar dat konijnenhok te verschonen? Snappen we. Toch moet dit elke week wel een keer gebeuren. Als je het hele gezin erbij betrekt, is het zo klaar. De een haalt een sopje door het hok, de ander strooit het zaagsel en hooi erin en voor je het weet zitten jullie weer met z’n allen te knuffelen met jullie favoriete huisdier.

Verwen je konijn eens extra

Natuurlijk geef je je konijn elke dag z’n gezonde brokjes. Maar wist je dat konijnen ook erg genieten van soms eens wat extra’s? Bijvoorbeeld de Vitakraft Kräcker. Nou, die is onmisbaar in het konijnenverblijf, hoor. Deze verantwoorde snack is namelijk drie keer in de oven gebakken waardoor je konijn extra zijn best moet doen om de natuurlijke ingrediënten van het houten stokje af te knabbelen. En dit vindt-ie niet alleen lekker, maar zo blijft hij ook fit en gezond. Win-win!

Vind jij ook dat je konijn het beste verdient? Geef dan de voeding en snacks van Vitakraft. Dat is pas liefde geven! Kijk voor meer info op www.vitakraft.nl

Ook interessant