Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Wie zijn gelukkiger: honden- of kattenmensen?

hondenmensen-kattenmensen.jpg

Dat een huisdier je leven kan verrijken, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar maakt het qua geluksgevoel uit of je een hond of een kat hebt? De Amerikaanse General Social Survey deed onderzoek naar deze vraag en kwam met een verrassende conclusie.

Het blijkt inderdaad uit te maken of je een hond of een kat hebt (of beide).

Hond versus kat

Zo zeggen hondenbezitters twee keer zo vaak gelukkig te zijn als katteneigenaren. Mensen die een hond én een kat hebben zitten qua geluksgevoel ertussenin. Toch betekent het niet dat als je geen huisdier hebt, je niet gelukkig zou zijn. Hondenmensen zijn maar een klein beetje gelukkiger dan mensen zonder huisdieren. Mensen met een kat zijn wel aanzienlijk ongelukkiger dan huisdierloze mensen.

Het percentage dat zegt erg gelukkig te zijn per type huisdier:

  • Alleen hond: 36%
  • Hond en kat: 28%
  • Alleen kat: 18%
  • Geen huisdier: 32%

Getrouwd en eigen huis

Toch zullen de verschillen niet alleen te maken hebben met het type huisdier. Er zijn meer dingen die het geluksgevoel van hondenbezitters op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Zo zijn hondenbezitters over het algemeen vaker getrouwd én in het bezit van een eigen huis dan katteneigenaren. Dit zijn twee factoren die van grote invloed kunnen zijn op het geluksgevoel.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | General Social Survey
Foto | iStock

Ook interessant