Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Bewezen: vrouwen verkiezen hun hond vaak boven hun partner

hond.jpg

Het gros van de baasjes zal beamen dat hun hond meer is dan alleen een huisdier. Maar je viervoeter boven je partner verkiezen? Dat gaat best ver, maar is voor veel vrouwen wel de realiteit.

Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek van honden- en kattenvoedingproducent Purina. Bijna de helft van de ondervraagde vrouwelijke baasjes gaf aan liever tijd door te brengen met hun hond dan met hun partner.

Emotionele steun

Verder gaf 95 procent van de baasjes aan dat ze hun hond als een volwaardig familielid beschouwen. Na werk komt 62 procent helemaal tot rust door hun harige huisgenoot. 55 procent vindt emotionele steun bij hun viervoeter als ze slecht nieuws te verduren krijgen. En 45 procent slaapt met hun hond in bed.

Portemonnee trekken

Ook geven baasjes behoorlijk wat meer geld uit aan de loyale dieren. Zo werd er vorig jaar zeventig miljard dollar betaald aan voornamelijk gezonde, dure hondenvoeding.

Als een kind

Wat is er dan zo geweldig aan een hond, dat ‘ie onze partners soms van de troon stoot en zulk duur eten voorgeschoteld krijgt? “Hij stelt geen verwachtingen aan me”, legt een van de ondervraagde vrouwelijke baasjes uit. “Hij is er gewoon altijd voor me en dat geldt soms niet voor mensen.” Een andere bazin en kersverse moeder vertelt zelfs dat ze haar hond altijd als haar eerste kind zal blijven zien. “Iedere ochtend zorg ik ervoor dat ik hem eerst uitlaat voordat ik mijn baby voed.”

Ook interessant om te lezen

Bron | NY Post, PR Newswire
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant