Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Vertederende beelden: Duitse dierenambulance redt rat uit put

rat.jpg

Hoewel ratten over het algemeen niet echt geliefd zijn, laat de dierenambulance ze niet zomaar aan hun lot over. Toen een rat dit weekend vast kwam te zitten in een put, besloot de dierenambulance in Duitsland te helpen.

“Hij piepte en was erg bang,” vertelt hulpverlener Michael Sehr.

Reddingsoperatie

Michael startte samen met zeven collega’s van de brandweer een reddingsoperatie, nadat buurtbewoners de rat vast zagen zitten in een gat van een putdeksel.

Spartelen

Michael stak een stok in de put en de brandweer kon de deksel daarna openen, zo is te zien in onderstaande video die de dierenambulance heeft geplaatst. De rat spartelde flink tegen. Met een draai en een duw wist Michael de rat uiteindelijk los te krijgen. “Hij sprong gelijk het riool weer in. We zullen ons zo nooit vervelen.”

‘Geen onderscheid’

Na de reddingsactie kreeg Michael nog een grappig presentje van kinderen uit de buurt: een mooie tekening van een rat. “We maken geen onderscheid tussen verschillende dieren,” verklaart Michael de reddingsactie aan de Duitse krant Bild. “Ik zou ook geen mensen op straat laten liggen als hij of zij er toevallig anders uitziet.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | BILD, YouTube
Foto | Berufstierrettung Rhein-Neckar, iStock

Ook interessant