Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Alle honden moeten vanaf 2020 een paspoort hebben

hondenpaspoort-margriet.jpg

Heeft jouw pasgeboren pup of net geïmporteerde viervoeter nog geen hondenpaspoort? Dan is het zaak om daar nu achteraan te gaan, want per 2020 wordt het verplicht. 

Die maatregel maakt Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, bekend in het AD.

Hondsdolheid

Ze wil op deze manier malafide fokkers en dierenmishandeling bestrijden. Nu is het al wel verplicht om je hond te laten registreren en chippen, maar in een hondenpaspoort staat bijvoorbeeld ook bij welke fokker de hond vandaan komt en welke inentingen hij heeft gehad. Zeker als je een hond uit het buitenland adopteert, bestaat de kans dat hij hondsdolheid mee kan nemen. En dat is ook voor mensen gevaarlijk. “Is er geen paspoort? Dan weet je zeker dat er iets mis is. Niet kopen, dus,” drukt Carola mensen met een hondenwens op het hart.

Wat kost dat, zo’n verplicht hondenpaspoort?

Zo’n hondenpaspoort kan alleen door een dierenarts worden afgegeven en kost nu zo rond de zeven tot negen euro. Hoeveel zo’n verplicht exemplaar per 2020 zal gaan kosten voor pasgeboren pups en geïmporteerde honden, is nog niet bekend. Bij asielhonden zit zo’n paspoort, wat oneerbiedig gezegd, bij de prijs inbegrepen.

Oefen met je dierenvriend dus maar vast op z’n Hollywood smile voor de pasfoto.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant