Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Drie redenen om te sporten met je hond

hond-sporten.jpg

Een huisdier hebben heeft heel veel voordelen; het vermindert o.a. stress en eenzaamheid en ook is het fijn dat er altijd iemand op je wacht als je thuiskomt. Maar waarom zou je je hond mee op pad nemen als je gaat joggen, fietsen, wandelen of skeeleren? Wij zetten drie redenen op een rij om juist te gaan sporten met je hond.

Dat zijn redenen genoeg om allebei van de bank af te springen.

Gezond voor je hond

Veel volwassenen in Nederland zijn te zwaar. Extra beweging is daarom voor hen een goede manier om aan de gezondheid te werken. Ook kampen honden met overwicht, zo’n 35 procent, volgens het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren). Extra beweging voor je hond kan dus ook geen kwaad. Obesitas verhoogt niet alleen bij jou, maar ook bij je hond de kans op hart- en vaatziekten en artrose. Sporten met je hond helpt dus niet alleen om af te vallen, maar biedt ook andere gezondheidsvoordelen. Je hond kan lekker zijn energie kwijt en daardoor zal hij zich minder snel vervelen en lekkerder in zijn vel zitten.

Lees ook: Heeft jouw hond overgewicht? Zó help je hem met afvallen

Band opbouwen

Door samen met je hond te sporten, breng je meer tijd met elkaar door. Na het sporten kunnen jullie lekker samen op de bank ploffen om uit te rusten. Je kunt maar beter samen moe zijn, zo bouw je ook nog een band op. Hij zal jou zeker dankbaar zijn, door lekker veel te bewegen.

Ideaal sportmaatje

Het kan zijn dat je wel wilt hardlopen, fietsen of skeeleren, maar dat je het gewoon niet kunt opbrengen. De motivatie is ver te zoeken. Alleen is namelijk ook zo ongezellig en je sportmaatje heeft ook afgezegd. Je kunt denken dat je morgen wel gaat, maar je kunt ook je hond lief aankijken. Eerlijk is eerlijk, een hond zal niet snel ‘nee’ zeggen tegen het sporten. Hup, naar buiten met je ideale sportmaatje.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women-online.nl
Beeld | iStock

Ook interessant