Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Dit is Scamp the Tramp: officieel de lelijkste hond ter wereld

us-animal-offbeat-ugly-dog.jpg

In Californië vindt jaarlijks een verkiezing voor de lelijkste hond ter wereld plaats. Dit jaar ging ‘Scamp the Tramp’ er met de hoofdprijs vandoor, en eerlijk is eerlijk: dit hondje is niet moeders mooiste.

Scamp nam het op tegen achttien andere deelnemers, allemaal zwerfhonden of asielhonden. De organisatie wil hiermee aandacht vragen voor achtergelaten dieren en laten zien dat deze ook een kans verdienen. Want die imperfecties zijn juist wat honden zo leuk en uniek maken.

Scamp de Champ

En imperfecties kent Scamp genoeg. Het is een echt vuilnisbakkenras met onbekende afkomst. Zijn baasje, Yvonne Morones, redde hem in 2014 op het nippertje van de dood. Hij liep namelijk op de weg en had zo aangereden kunnen worden. Vanaf nu mag hij als ‘Scamp the Champ’ door het leven: dankzij zijn winst mag zijn baasje met 1.500 euro en een trofee naar huis.

O-benen en bochels

Voor het kiezen van een winnaar let de jury onder andere op uitpuilende ogen, kromme tanden, o-benen, bochels en uithangende tongen. Scamp voldeed aan genoeg van deze criteria om te winnen, maar zijn concurrentie was sterk. Op de tweede plaats eindigde pekinees ‘Wild Thang’, en chihuahua ‘Tostito’ kreeg een derde plaats. Geniet van de foto’s hieronder.

scamp the tramp

Scamp the Tramp

Wild Thang

Tostito

Bron | Hln.be
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant