Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Déze restjes van het kerstdiner kun je veilig aan vogels voeren

deze-restjes-van-het-kerstdiner-kun-je-veilig-aan-vogels-voeren.jpg

Is het motto ‘liever te veel dan te weinig’ jou op het lijf geschreven als het om eten gaat? Dan is de kans groot dat je na het kerstdiner met aardig wat restjes zit. Nu kun je deze natuurlijk zelf opmaken, maar wist je dat je sommige restjes ook prima aan vogels kunt voeren?

Hier een paar handige tips.

Gedroogde vruchten

Heb je voor een bepaald gerecht gedroogde vruchten gebruikt, zoals rozijnen en krenten? En heb je hier nog veel van over? Gooi dit dan vooral niet weg, maar bewaar wat voor de vogels. Laat het wel eerst even in water weken, zodat het wat zachter is en dus makkelijker voor de vogels is om te eten.

Lees ook: Waarom het netje om vetbollen gevaarlijk kan zijn voor vogels

Gebakken aardappeltjes

Nu zullen de gebakken aardappeltjes in de meeste gevallen wel gewoon op gaan, maar mocht je nu toch wat over hebben, dan kun je dit zeker voor de vogeltjes bewaren. Ook gekookte aardappel in schil doet het erg goed bij vogels en dan met name bij spreeuwen en meeuwen.

Gekookte rijst

Ook gekookte rijst hoef je zeker niet weg te gooien. Alleseters, zoals: kauwen, merels, spreeuwen en kramsvogels eten hier namelijk graag van. Bewaar dit dus zeker en zet het in een bakje buiten voor de vogels.

Bruin (stok)brood

Stukjes bruin (stok)brood over? Ook dit kun je zeker aan de vogels voeren. Huis- en ringmussen, vinkjes, groenlingen en putters zijn hier namelijk gek op. Ook noten en muesli eten zij maar al te graag, dus dit kun je er eventueel ook nog bij leggen.

Oude kaas

Nu heeft kaas natuurlijk een lange houdbaarheidsdatum, maar mocht je nu echt heel veel kaas over hebben, omdat je bijvoorbeeld een lekker kaasplankje hebt gemaakt, dan kun je dit zeker voor de vogeltjes bewaren. Let er wel op dat je niet zomaar elke soort kaas kunt neerleggen. Hou het bij verkruimelde oude kaas voor roodborstjes en waterkoninkjes.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | House Beautiful, Trouw
Beeld | Getty

Ook interessant