Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Populaire puppy-advertentie blijkt waarschuwingscampagne te zijn

puppy-advertentie-blijkt-waarschuwingscampagne-te-zijn-margriet.jpg

Een puppy-advertentie op Marktplaats heeft de afgelopen dagen nogal wat teweeggebracht. In de advertentie van ‘PuppyExpress’ konden mensen namelijk een puppy laten thuisbezorgen en bij de deur afrekenen. Klinkt natuurlijk al niet erg betrouwbaar, maar desondanks zijn er toch veel mensen ingetrapt.

Deze mensen hoeven echter niet te verwachten dat er binnenkort ook daadwerkelijk een puppy bij hen wordt bezorgd. De puppy-advertentie blijkt namelijk nep te zijn.

Veel mensen op zoek naar een hondje

De zogeheten ‘PuppyExpress’ is een waarschuwingscampagne van House of Animals tegen illegale hondenhandel via Marktplaats. Sinds de coronacrisis zijn namelijk veel mensen op zoek naar een puppy. Broodfokkers spelen daar slim op in door hondjes te importeren uit onder andere Hongaarse puppyfabrieken. Deze dieren zijn volgens de organisatie vaak ziek, getraumatiseerd, niet goed ingeënt en te vroeg bij de moeder weggehaald.

Lees ook:
Houd hier rekening mee als je een hond wilt aanschaffen in coronatijd

Bewustwording creëren

Met de puppy-advertentie die een paar dagen geleden werd geplaatst, hoopt de organisatie meer mensen bewust te maken van de wijze waarop veel broodfokhandelaren te werk gaan. Ook hopen ze dat Marktplaats door de actie stopt met het faciliteren van deze hondenhandel. “Marktplaats is een belangrijke schakel in deze handel”, zo vertelt Karen Soeters, oprichter van House of Animals.

Schattige puppy-advertentie

In de advertentie werd verwezen naar een website met schattige foto’s van rashondjes die op zoek waren naar een baasje. De site werd in een paar dagen zeker 15.000 keer bezocht. Uiteindelijk waren er zo’n 200 mensen die ook daadwerkelijk een puppy bestelden. Deze mensen krijgen in plaats van een puppy informatie toegestuurd over illegale hondenhandel.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | de Telegraaf
Beeld | Getty

Margriet 09 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week een interview met actrice Johanna ter Steege, de lekkerste recepten voor maaltijdsoepen, Joke’s kinderen worden doof en blind, een dossier over rituelen en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant