Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Je kunt je kat nu opgeven voor een rolletje in déze Nederlandse bioscoopfilm

je-kunt-je-kat-opgeven-voor-een-rol-in-nederlandse-bioscoopfilm-poeslief.jpg

Even eerlijk: hoeveel video’s van je kat heb jij op je telefoon staan? Of is dat niet eens meer te tellen? Dan hebben we goed nieuws, want jouw kat kan nu een ster worden op het witte doek. De makers van de Nederlandse film POESLIEF zijn namelijk op zoek naar kattenvideo’s.

Lees snel verder om te zien hoe jij jouw kat kunt opgeven.

Een ode aan de kat

Op Dierendag dit jaar zal POESLIEF in de bioscopen te zien zijn, een film waarin Nederlandse katten de show stelen. Het is een film van de makers van de eerdere succesfilms De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis, waarin katten ook centraal stonden. En dan in het bijzonder de kat Abatutu, die inmiddels een echte BN’er-status heeft verworven. Abatutu won in 2019 als eerste dier ooit een oeuvreprijs tijdens het Nederlands Film Festival.

Kattenvideo’s insturen

Ook in POESLIEF vertolkt Abatutu weer de hoofdrol. Maar hij zal niet de enige kat zijn die te zien is in de film. Jouw kat kan namelijk ook een rolletje vertolken! En daar hoeft hij niet eens acteerlessen voor te nemen: waarschijnlijk staat hét glansmoment uit z’n acteercarrière gewoon op je telefoon. De makers van de bioscoopfilm roepen namelijk alle kattenbaasjes van Nederland op om hun leukste, gekste of grappigste kattenvideo’s in te sturen.

Lees ook:
Baasjes delen hilarische filmpjes van katten die reageren op de nieuwste hype

De stem van Abatutu

De leukste video’s, geselecteerd door een deskundige jury, zullen in de film POESLIEF te zien zijn. Uiteraard voorzien door commentaar van hoofdrolspeler Abatutu, wiens stem ingesproken zal worden door kattenliefhebster Nicolette Kluijver. Een echte eer, vindt ze: “Ik mag de stem inspreken van mijn held.”

Je kat opgeven

Wil jij jouw kat opgeven voor z’n acteerdebuut? Upload dan de leukste video van jouw kat op de Facebookpagina van de film: facebook.com/poesliefdefilm. Dit kan tot 15 augustus. Maar dat niet alleen: je kunt tot die tijd ook stemmen op de video’s (en ervoor zorgen dat jouw video de meeste stemmen krijgt). De video met de meeste likes krijgt namelijk een ereplek in de bioscoopfilm als publieksfavoriet. Wordt jouw kattenvideo niet uitgekozen? Niet getreurd: alle inzenders en hun katten worden genoemd in de aftiteling van de film. Zo word je kat toch nog (een beetje) beroemd.

Bron | Metronieuws
Beeld | iStock

M29/30

Margriet 29/30 ligt in de winkel! Een dubbeldik zomernummer met jouw grote zomerhoroscoop, 14 pagina’s puzzelplezier, een exclusieve thriller van Jet van Vuuren en nog véél meer. Hallo, vakantie! Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant