Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Meer vogelzang horen? Met dít voedsel trek je vogels naar je tuin

vogels-in-je-tuin.jpg

Hoe leuk is het om in je tuin te werken of zitten onder het genot van het geluid van allerlei tjilpende vogeltjes. Nu de zomer in volle gang is, kan het je niet ontgaan zijn al dat gefluit. Niet alleen in de wintermaanden is het belangrijk om ze wat extra voeding te geven, ook in de zomer kunnen ze wat hulp gebruiken om te overleven.

Dit krijgen ze graag voorgeschoteld in de zomer.

Eiwitrijk voedsel voor vogels

Bij barre en koude winters, verdwijnen de insecten die vogels in het voorjaar en de zomer juist eten. Dus een extraatje voor onze gevogelde vrienden kan in de zomer ook echt geen kwaad. In de zomer is eiwitrijk voedsel van levensbelang om hun veren gezond te houden. Vogels krijgen dan het verenkleed dat ze tegen de winterse kou beschermt. Het beste kun je kiezen voor meelvoeren of 4-seizoenenvoer met extra eiwitten. Leg dit op verschillende plekken in je tuin neer, want veel vogelsoorten zoeken hun voedsel op de grond, zoals merels. Terwijl mezen graag aan een netje hangen en roodborstjes liever van een voedertafel eten. Je kunt ze ook trakteren op meelwormen, een favoriet op de menukaart. Deze kun je gewoon in dierenwinkels halen.

Lees ook:
Voorjaarstip: zó voer je vogels in de tuin

Insecten, bomen en planten

Heb je insecten dan heb je ook vogels. Insecten naar je tuin lokken, kan door veel mooie, bloeiende bloemen te plaatsen. Wat ook helpt is het natspuiten van je gazon, waardoor wormen naar boven komen. Bomen en struiken met aardbeien, bessen, appels en peren maken je tuin niet alleen mooier, je kunt er ook zelf van smullen. De merel komt je daarbij zeker helpen, want deze vogel is er dol op. Koolmezen zoeken vooral struiken en bomen op, waar ze zich snel veilig voelen. Ook de pimpelmees is daar dol op, een van de makkelijkste vogels om te lokken. Waar pimpelmeesjes (en koolmezen) ook op afkomen zijn het zaad van uitgebloeide bloemen als kaardenbol (Dipsacus) of zonnebloem.

Tip: zet een schaal water in je tuin met een klein laagje water. Ze zijn niet alleen extra dorstig met deze dagen, maar vogels vinden het heerlijk om wat verkoeling te zoeken en te (zonne)baden.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty Images

Ook interessant