Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Dit zijn de meest ondeugende hondenrassen

meest-ondeugende-hondenrassen.jpg

Een hond hebben is heel leuk, maar soms is het een regelrechte dondersteen. Van kapotgebeten slippers tot omgevallen glazen en ongelukjes op het tapijt, zeker als ze pup zijn. Vijf hondenrassen spannen de kroon als het op ondeugendheid aankomt.

Heb jij er misschien eentje van in huis?

De meest ondeugende hondenrassen

Natuurlijk is elke hond en opvoeding anders. Maar volgens een uitgebreide rondgang op social media en op PetForums is er toch een duidelijke top vijf van ondeugendste hondenrassen. Dit uit zich vooral als ze nog puppy’s zijn, maar ook op latere leeftijd. Je kunt er maar het best om lachen. Maar sloopt jouw viervoeter vaak iets in huis? Dan is het goed om toch eens een oorzaak te zoeken. Verveelt je hond zich misschien en heeft-ie meer uitdaging nodig? Of is-ie te veel alleen thuis? Probeer het te achterhalen. Praat met andere baasjes. En helpt niks, dan is een bezoekje aan de dierenarts om uit te sluiten dat er niks onderliggends aan de hand is misschien ook een idee.

Enfin, hopelijk is je hond misschien gewoon van nature wat ondeugend. Grote kans dat je dan een van de volgende hondenrassen in huis hebt:

Bordercollie

border collie

Bordercollies zijn slim, loyaal en redelijk makkelijk te trainen. Maar als ze hun zin niet krijgen, kunnen ze heel koppig zijn. En vervelen ze zich, dan kauwen ze erop los. Van schoenen tot en met banken.

Shih tzu

Shih tzu

Laat je niet misleiden door het kleine formaat van de shih tzu. Het kan een grote dondersteen zijn, zeker in de tuin. Ze zijn dol op graven, dus laat ze niet zonder toezicht los in je tuin als je bloemen je lief zijn…

Lees ook:
6x zó zorg je ervoor dat je puppy stopt met bijten

Beagle

beagle

Beagles zijn zeker als pup heel speels. Het is belangrijk om ze meteen al te leren wat ze niet mogen eten. Ze stelen namelijk maar wat graag dat lekkere hapje van de tafel of van jouw bord… De boef!

Labrador

labrador

Nog altijd een van de meest geliefde honden, maar dus ook een van de meest ondeugende. Zeker als ze nog klein zijn. Labradorpups hebben ook meer zindelijkheidstraining nodig dan andere hondenrassen.

Staffordshire Bull Terriër

stafford shire bull terrier

De grootste lomperik uit dit lijstje. Dit hondenras heeft al aardig wat kapotte glazen, plantenpotten en telefoons op z’n naam staan. Oeps…

Meer lezen over honden?

Bron | Hello! magazine, zooplus.nl
Beeld | Getty

Ook interessant