Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Van mopshondjes tot bulldogs: dit zijn de 8 meest luie hondenrassen

luie-honden-rassen-margriet.jpg

Ben jij liever lui dan moe? En verkies je relaxen op de bank of in de tuin graag boven eropuit gaan? Dan ben je misschien op zoek naar een hond die er net zo over denkt.

Alle honden hebben dagelijkse lichaamsbeweging nodig om hun behoefte te kunnen doen en gezond te blijven. Iedere viervoeter is anders, maar sommige hondenrassen staan erom bekend minder energie te hebben – waardoor je heerlijk thuis met ze kunt luieren. Zoals…

1. Cavalier King Charles-spaniël

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Is it Friday yet?

Een bericht gedeeld door Mary Todd Lincoln (@marytoddthecav) op

Deze hondjes zijn dol op (korte) wandelingen, maar vinden het net zo lekker om op jouw schoot te springen voor een dutje. Cavalier King Charles-spaniëls zijn verder makkelijk in de omgang en speels.

2. Dwergpinscher

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door おーえとーるofficial (@t_oe_official) op

Dwergpinschers hebben niet zoveel energie als vaak gedacht wordt. Zodra jij op de bank ploft, houden deze waakhondjes de wacht – of ze snurken lekker mee.

3. Mopshond

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vera Hellgren Persson (@verathepug_) op

Mopshondjes vinden het heerlijk om te luieren. Maar let op: de pugs zijn vatbaar voor ademhalingsproblemen, waardoor ze niet te lang in een warme en vochtige omgeving kunnen zijn. Regelmatig met ze naar buiten gaan, dus.

4. Bullmastiff

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Harlowthebullmastiff? (@harlowthebullmastiff) op

De bullmastiff is een klassiek voorbeeld van een grote hond die niet eindeloze wandelingen door het bos en over het strand nodig heeft. Dit hondenras is over het algemeen kalm, stil en laag in energie. Dit maakt hem het perfecte kussen om op of naast te dutten.

5. Chowchow

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Barney Bear ? (@barney_bear_chow) op

Qua uiterlijk een knuffelbeer, maar vergeet kroelen in bed met deze viervoeter maar. Ze zijn er meestal niet zo dol op om aangehaald te worden. Voordeel is dat het bovengemiddeld onafhankelijke huisdieren zijn. Als jij dus even wilt luieren op de bank, zullen ze niet constant om je aandacht vragen.

6. Berner sennen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SEBASTIAN ??? (@sebastian.the.berner) op

Oorspronkelijk gefokt als werkhond, maar het zijn net zulke luiaards – mits ze genoeg lichaamsbeweging krijgen. Als je iedere dag voor een wat langer blokje om zorgt, wil de Berner sennen best met jou dutten.

7. Sint-bernard

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rewind..Restart..Travel ?? (@msreich19) op

Deze vriendelijke reus houdt je warm terwijl je slaapt. Ondanks z’n grootte, wordt de sint-bernard bestempeld als een ‘binnen-hond’ die het heerlijk vindt om naast je neer te strijken als jij een dutje doet.

8. Bulldog

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door bane von küntzenstein (@banethebulldog) op

Deze zachtaardige gezinshond kampt vaak met ademhalings- en gewrichtsproblemen, waardoor lange wandelingen niet echt voor hem zijn weggelegd. Een ideaal huisdier voor als je graag lekker vaak thuisblijft, dus.

Luieren in de tuin wordt deze zomer een feestje met deze prachtige tuinset. Nu met 38% korting in de Margriet Shop.

Bron | Bustle
Beeld | iStock

Ook interessant