Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Fijn voor oud en nieuw: déze liedjes zouden huisdieren rustiger maken

liedjes-huisdieren.jpg

De jaarwisseling staat voor de deur. Voor de meeste mensen een gezellige avond, voor huisdieren wat minder. Honden en katten ervaren vaak angst en stress door knallend vuurwerk. Door te luisteren naar déze liedjes worden ze rustiger.

Tenminste, dat beweert de Britse professor Peter Neville, die is gespecialiseerd in het gedrag van huisdieren.

Kalmerende melodie en beelden

Met muziek- en televisiekanaal ROXi stelde hij een afspeellijst voor honden en katten samen. Door bepaalde liedjes te beluisteren en naar de videoclips te kijken, zouden huisdieren het vuurwerk volgens Neville beter verdragen. “De kalmerende melodie en de rustgevende beelden in de videoclips maken je huisdier rustiger”, legt hij uit. “Vuurwerkknallen klinken voor honden en katten een stuk luider dan voor mensen. […] Ik hoop dat huisdieren door deze liedjes afgeleid worden en het vuurwerk minder goed horen”, aldus de professor.

Lees ook:
Is je huisdier bang voor vuurwerk? Zó kun je ‘m nu al helpen

Vooral vrouwelijke artiesten

De afspeellijst voor honden bestaat vooral uit liedjes van vrouwelijke artiesten, zoals Pure Shores van All Saints en Don’t Know Why van Norah Jones. Ook Mine van Taylor Swift en No Ordinary Love van Sade zijn terug te vinden in de lijst. Het element dat in elke videoclip terugkomt is een rustige natuurrijke omgeving, zoals open velden, gras, langzaam stromende rivieren of bergen. Een liedje dat zowel honden als katten kalmeert is When You Say Nothing At All van Ronan Keatings. Pluspunten zijn de rustige melodie en de groene omgeving in de videoclip.

Andere lijst voor katten

Omdat katten volgens Neville niet zo gek zijn op water en vooral grijstinten zien, krijgen zij een iets andere lijst voorgeschoteld. Nummers als Happier Than Ever van Billie Eilish en Smile van Lily Allen werken volgens de professor goed vanwege de rustige melodie, het ritme en de zachte meubels in de videoclip.

Bron | Metro.co.uk
Beeld | Getty Images

cover winterboek

Zin om lekker te lezen tijdens de feestdagen? Het Margriet Winterboek ligt nu in de winkel! In deze Margriet Extra lees je onder andere over de leukste wintertradities en 18x de mooiste, magische lichtroutes. Ook vind je in het Winterboek warme recepten voor op de koude winterdagen en natuurlijk pagina’s vol winterplezier. Haal ‘m snel in de winkel of bestel online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant