Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Dít kattenras past het beste bij jou, volgens je sterrenbeeld

kattenras-sterrenbeeld.jpg

De ene kat is de andere niet, weten kattenbaasjes maar al te goed. Maar welk kattenras past nu het beste bij jouw sterrenbeeld? Ga je voor een knuffelige Ragdoll, of de kieskeurige Birmaan? Je sterrenbeeld heeft het antwoord.

Ontdek snel welk kattenras het beste bij jóuw sterrenbeeld past.

Ram: Siberische kat

De ram staat bekend om zijn onverschrokken persoonlijkheid. Ze weten wat ze willen, en doen er alles aan om het te krijgen. Daarnaast zijn ze avontuurlijk, en houden ze niet van routine. Dat betekent dat hun huisdier bij deze levensstijl moet aansluiten. En welke kat past daar beter bij dan de Siberische kat? Ze zijn speels, vriendelijk, avontuurlijk en vragen weinig verzorging. Ze hebben geen moeite met een verandering in de omgeving én duiken graag de natuur in. Kortom: a match made in heaven.

Stier: Ragdoll

Stieren zijn artistiek en houden van schoonheid, luxe en unieke dingen. Dat betekent echter niet dat ze ijdel zijn. Stieren zijn loyaal en betrouwbaar, en overladen hun geliefden graag met dezelfde luxe waar ze zelf zo van houden. De kat die hier perfect bij past is de Ragdoll. Deze exotische kat straalt schoonheid en luxe uit, maar is niet bang om zijn poten vies te maken. Net als stieren zijn deze katten heel loyaal aan hun baasje, waardoor je een enorm sterke band kunt ontwikkelen. Bovendien zijn Ragdolls heel goed in het aanvoelen van emoties, wat goed is voor een Stier: zij hebben nogal wat moeite met het tonen van hun gevoelens.

Tweelingen: Amerikaanse korthaar

Tweelingen zijn intelligente, speelse en nieuwsgierige types. Bovendien zijn ze enorm sociaal en kunnen ze goed plannen en organiseren. Dit maakt ze soms wel wat intimiderend naar anderen toe. Tweelingen hebben vaak ‘twee persoonlijkheden’: hun sociale kant, en hun teruggetrokken kant, die ineens omhoog kan komen. De Amerikaanse korthaar is precies hetzelfde. Ze zijn intelligent, vriendelijk en speels, maar wel wanneer het hun uitkomt. Ze zullen het laten merken wanneer ze even tijd voor zichzelf nodig hebben, iets wat een Tweelingen heel goed zal begrijpen.

Kreeft: Turkse Van

Kreeften zijn echte dierenliefhebbers, maar katten zijn toch wel hun lievelingsdieren. Kreeften zijn de ‘kattenvrouwtjes’ van de dierenriem, en daar past een liefhebbende kat bij. De Turkse Van is een zeldzaam ras en weet van zichzelf wat ‘ie waard is. En dus verwachten ze daar ook de passende verzorging bij. Deze katten kunnen geïrriteerd raken als ze niet genoeg aandacht krijgen, maar gelukkig heeft de Kreeft daar geen problemen mee: die heeft meer dan genoeg liefde te geven.

Leeuw: Abessijn

Leeuwen zijn uitgaande persoonlijkheden met veel leiderschapskwaliteiten. Ze hebben graag de controle en kunnen goed anderen aansturen. Ze weten hoe dingen goed gedaan kunnen worden. Zo’n krachtige persoonlijkheid heeft een krachtig huisdier nodig, en dat is de Abessijn. Door zijn unieke uiterlijk valt dit kattenras meteen op. Daarnaast zijn ze intelligent en passen ze zich snel aan aan hun omgeving. De Abessijn houdt wel van een uitdaging, dus zorg ervoor dat ze zich niet gaan vervelen met wat intelligent spelletjes.

Lees ook: dít hondenras pas het beste bij jou, volgens je sterrenbeeld

Maagd: Balinees

De perfectionistische maagd wil alles altijd tip-top in orde hebben. Hierdoor zijn ze misschien wat eigenwijs. Ook zijn ze zorgzaam en geven ze veel om de mensen om hen heen. De perfecte match voor Maagden is de Balinees. Dit is één van de meest intelligente kattenrassen, en passen dus perfect bij het imago dat een Maagd hoog wil houden. Deze langharige Siamees heeft veel aandacht en verzorging nodig, een uitdaging die de Maagd goed aankan. In ruil voor deze aandacht, geeft de Balinees ontzettend veel liefde en trouw terug.

Weegschaal: Perzische kat

Weegschalen houden van harmonie, schoonheid, luxe en balans. Dit maakt ze niet alleen perfectionistisch, maar soms ook een beetje ijdel. Ze willen dat alles wat ze doen in het leven in balans is: niet te sociaal, maar ook niet te verlegen. Niet te ijverig, maar ook zeker niet lui. Welke kat past in deze balans? De Perzische kat, natuurlijk. Deze katten zijn prachtig om te zien, en hebben een rustige persoonlijkheid. Het liefst liggen ze rustig in het raamkozijn of op je schoot te relaxen. Deze kat zal dus niet snel chaos scheppen in het ordelijke wereldje van de Weegschaal: precies zoals ze het graag zien.

Schorpioen: Birmaan

Schorpioenen hebben een mysterieuze, rebelse en intelligente persoonlijkheid. Ze zitten vol passie, maar laten dit vuur maar aan enkele mensen zien die dichtbij hen staan. De Birmaan is een vriendelijke, speelse kat, maar net als de Schorpioen erg kieskeurig op sociaal gebied. Ze accepteren niet zomaar iedereen als hun baasje, maar als ze dat wel doen, geven ze ook hun alles. Ze kunnen dan zelfs een beetje jaloers worden. Birmaanse katten gaan dan ook niet zo goed samen met andere dieren in huis. Ze zullen niet snel agressief worden, maar wel humeurig.

Boogschutter: Blauwe Rus

Boogschutters zijn onafhankelijke mensen met een sterke wil. Ze gaan graag op hun intuïtie af, en zijn daarbij niet bang om risico’s te nemen. Dit maakt ze dapper en creatief, maar daardoor vaak lastig op sociaal gebied. Ze hebben daarom een huisdier nodig dat volledig trouw zal zijn aan zijn baasje. De Blauwe Rus is een perfecte match: deze loyale en uniek uitziende kat houdt van spelen (apporteren is hun favoriete spelletje), maar kan ook rustig naast je op de bank liggen. Ze zullen hun baasje nooit in de weg staan, wat perfect is voor de Boogschutter.

Steenbok: Tonkanees

De Steenbok is een ambitieuze, intelligente, pragmatische en oplossingsgerichte persoonlijkheid. Ze vinden het lastig om met hele uitbundige of aanhankelijke mensen om te gaan. Van een metgezel verwachten ze ook intelligentie en onafhankelijkheid. De Tonkanees is daarom een perfecte kat voor de Steenbok. Ze zijn intelligent en kunnen op een bijna menselijke manier communiceren, en zullen het altijd duidelijk maken wanneer hen iets dwarszit. Ze zijn het liefst met zijn tweeën, omdat ze dan samen allerlei nieuwe spelletjes kunnen uitproberen.

Waterman: Siamees

De vrijgevochten Waterman heeft een sterke wil, is intelligent, en houdt ervan om met unieke mensen om te gaan. Hun kat moet net zo’n sterke, unieke persoonlijkheid hebben, maar wil slim genoeg zijn om goed getraind te worden. De Siamees houdt van leren en is overal voor in, maar heeft ook een sterke wil en laat het duidelijk merken als ‘ie ergens geen zin in heeft. De Siamees heeft soms ook gekke trekjes, die de Waterman als geen ander zal waarderen.

Vissen: Sphynx

De gevoelige, empathische Vissen gaan het best samen met een unieke metgezel met goed gevoel voor humor. De Sphynx past daar als geen ander bij. Ze hebben soms een gekke bui die de Vissen goed kunnen waarderen, omdat ze blij worden van positieve energie. Daarnaast is het uiterlijk van de Sphynx als van geen ander: met hun haarloze vacht en gerimpelde huid vallen ze op tussen andere kattenrassen. En laat de Vissen dat nou net extra leuk vinden.

Bron | Fluffyplanet.com
Beeld | iStock

Ook interessant