Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Dit is de reden dat je kat altijd op je spullen wil liggen

dit-is-de-reden-dat-je-kat-altijd-op-je-spullen-wil-liggen.jpg

Kattenbaasjes zullen het direct beamen, want hoe schattig het ook is dat je lievelingsbeestje gezellig bij je komt zitten, je kat wil altijd precies op je spullen liggen. Heel leuk dat je al je geld uitgeeft aan zachte mandjes en kussentjes, maar er is niks lekkerder voor je kat dan jouw boek of toetsenbord. 

We vertellen je waarom je kat graag precies op je spullen wil liggen. 

Territorium afbakenen 

Als je je kat zo uitgeteld op de bank ziet liggen, zou je het misschien niet zeggen, maar vroeger was het een echte jager. De oerkat leefde in de jungle waarbij het afbakenen van territorium van groot belang was. Als je kat dus op je spullen wil gaan liggen, dan doet hij dit om zijn gebied te claimen. Katten laten hun geur achter door hun kop over spullen heen te wrijven. En katten gaan het liefst voor zo hoog mogelijk. Dus zit je aan de keukentafel? Dan ben je al helemaal doelwit. 

Warm blijven 

Katten hebben een lichaamstemperatuur van 38,9 graden. Die houden ze graag op peil. Vandaar dat jouw kat altijd op spullen wil liggen die jij net aan het gebruiken bent of hebt gebruikt. Die zijn nog lekker warm. En zeker een brommende laptop is een heerlijk kacheltje voor een kat. 

Lees ook: Dit is de échte reden waarom katten spinnen als ze bij je op schoot liggen

Jouw geur 

Een andere reden, die eigenlijk wel heel schattig is, is dat je kat jouw geur herkent. En bij het baasje voelt een kat zich veilig, rustig en beschermd. Vandaar dat ze juist de spullen uitkiezen waar jij mee bezig bent, omdat die vol zitten met jouw geur. Niks veiliger dan een middagdutje doen op een naar jou ruikend toetsenbord. 

Schreeuw om aandacht

Als laatste zijn katten ook een ster in het lezen van lichaamstaal. Ben jij helemaal verzonken in je werk achter je laptop, of ga je helemaal op in een spannend boek? Jammer. Je kat wil aandacht en weet precies dat wanneer ‘ie jou een beetje in de weg zit, hij die ook krijgt. Even op je spullen kruipen en je kat krijgt, ondanks je irritatie, vaak toch een snelle aai. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Eigen Huis en Tuin, Cosmopolitan
Beeld | iStock

Ook interessant