Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Geniaal: baasjes maken een nep-schoot voor hun kat

kat-op-schoot-liggen.jpg

Er is maar weinig zo fijn als een aanhankelijke kat die niets liever doet dan lekker op jouw schoot liggen. Maar als je kat dat de héle dag door wil, kan het soms wel een beetje lastig worden.

Daar hebben kattenbaasjes Rebecca en Alex May uit Londen iets op bedacht. Zij maakten een nep-schoot voor hun kat Ziggy, zodat de kat blij is en de baasjes gewoon hun werk kunnen doen.

Constant warmte en aandacht

Rebecca May en haar man Alex adopteerden Ziggy drie jaar geleden uit een dierenasiel, en aanvankelijk was de kat heel verlegen. Inmiddels wil ze niks liever dan constant op schoot liggen bij haar baasjes. Dat vinden de baasjes natuurlijk hartstikke leuk als ze ’s avonds lekker tv aan het kijken zijn, en de tijd hebben om Ziggy te knuffelen. Maar de twee werken beiden vanuit huis, en dan is het soms best lastig om een kat te hebben die constant warmte en aandacht wil.  

Lees ook: Dít is de functie van het flapje op de buik van je kat…

Trainingsbroek gevuld met dekbed

Daarom bedacht Alex een manier om een nep-schoot te maken voor de kat. Hij nam een trainingsbroek en vulde die op met zachte vulling uit een dekbed. Vervolgens plaatste hij die op de bank, met twee sportschoenen eronder die de voeten voor moeten stellen. Hij verstopte een warmtekussen in de broek om het nét echt te laten lijken. En tot hun grote verbazing, trapte de poes er écht in.  

Geen vervanging

Natuurlijk is zo’n nep-schoot geen constante vervanging van de echte variant, maar volgens Rebecca is het soms wel erg handig. Tegen Metro UK zegt ze dat het ideaal is als ze een drukke werkdag heeft en Ziggy echt niet constant op schoot kan houden. Maar om zo’n paar nep-benen altijd op de bank te hebben, dat gaat de twee net wat te ver. En het ziet er natuurlijk ook wel een beetje creepy uit in de woonkamer.

Dit is een van de best verkochte kattenmanden op Bol.com:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Metro UK
Beeld | iStock

Ook interessant